Ukraina keskpanga (NBU) esimees Kõrõlo Ševtšenko on esitanud oma tagasiastumisavalduse tervislikel põhjustel. Ševtšenko teatas sellest oma Facebooki lehel.

„Tervislikel põhjustel, mida ma ei saa enam ignoreerida, olen teinud enda jaoks raske otsuse. Ma astun Ukraina keskpanga esimehe kohalt tagasi,“ ütles ta. Ševtšenko lisas, et ta on juba pöördunud Ukraina presidendi poole vastava avaldusega.

„Olen palunud Ukraina presidendil minu tagasiastumist heaks kiita. Tänan Ukraina presidenti usalduse ja ühise töö eest riigi hüvanguks - nii rahu- kui ka sõjaajal,“ ütles keskpanga president.

Ševtšenko sõnul ta juba täitnud oma peamise ülesande sellel ametikohal, mis on seotud pangandussüsteemi tõrgeteta toimimisega nii rahuajal kui ka sõja ajal.

„Alates esimestest päevadest NBUs olin ma eelkõige kriisivastane juht ja täitsin oma missiooni: tagasin finantssüsteemi tõrgeteta toimimise üliraskel ajal, mil toimus täiemahuline sõda. Sõda oli meie meeskonnale ja mulle isiklikult järjekordne raske eksam - ja me läbisime selle edukalt,“ rõhutas Ševtšenko.

Nagu UNIAN teatas, nimetas Ülemraada Ševtšenko 16. juulil 2020 Ukraina keskpanga esimeheks.