Rahvusvaheline ärinõustamisvõrgustik KPMG küsitles sel suvel 1300 tegevjuhti üle maailma. Nad on majanduskriisi tulekus väga kindlad ja hoiatavad, et see võib muuta ettevõtetel koroonapandeemiast taastumise raskeks. Sellegipoolest on tegevjuhid optimistlikumad kui aasta alguses, hinnates, et majanduskriis jääb lühikeseks ja kergeks ning majandus hakkab taas kasvama järgmise kolme aasta jooksul.

„Tegevjuhid kogu maailmas panevad oma ettevõtted majanduslanguseks valmis. Samas kasvab nende usaldus maailmamajanduse toimimise vastu ja nad on tuleviku osas optimistlikud,“ kommenteeris KPMG Singapuri juhtivpartner Ong Pang Thye.

Tegevjuhid suhtuvad üldiselt hästi ka ühinemistesse, ülevõtmistesse ja innovatsiooni, kuid on veidi mures, et tingimused lähevad karmimaks ja näiteks väärtuse loomise asemel muutub oluliseks hoopis majandusaruanne ja selle numbrid.

Kui kogu maailmas nägi majanduslangust tulemas keskmiselt 86% tegevjuhte, siis Aasias oli see number vaid 63%. Samas ei ole nad majanduskasvu suhtes sama optimistlikud ning pigem ollakse valmis pikemaks madalseisuks.