2022. aasta III kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 4,4 miljonit tonni kaupa ja 2,5 miljonit reisijat. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv 87% ehk 1,2 miljoni reisija võrra, samas kaubamaht vähenes 33%. Seejuures laevakülastuste arv oli võrdlemisi stabiilne, vähenedes 4% 1936 külastuseni.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul jätkus suvel jõudsalt reisijate äri taastumine, 9 kuu võrdluses kasvas reisijate arv 2,3 korda eelkõige Tallinn-Helsingi liini ja kruiisireisijate toel. „Väga hea meel on, et kruiisilaevad leiavad jätkuvalt tee Tallinna hoolimata Peterburi kruiisikaardilt kadumisele. Tänaseks oleme jõudnud reisijate äris taastuda 70%-ni pandeemia eelsest tasemest,“ ütles Kalm.

Eesti mandri ja suursaarte vaheline reisijate ja sõidukite arv ning jäämurdja Botnica prahipäevade arv jäi eelneva aasta tasemele, laeva kasutusmäär oli 100%.

Kaubamahtudes jätkub ro-ro ja konteineri mahtude kasv, kuid üldine kaubamaht on vähenenud Venemaale kehtestatud sanktsioonide tõttu. Sanktsioonid mõjutavad vedellasti ja väetiste (puistlast) käitlemist.

Laevanduse mahud ehk nii reisiparvlaevade teenindatud reisijate ja sõidukite arv kui ka jäämurdja Botnica prahipäevade arv on stabiilselt eelmise aasta tasemel.

Järgnevas tabelis on esitatud Tallinna Sadama grupi 2022. aasta III kvartali ja 9 kuu tegevusmahud. 2022. a III kvartali andmed on esialgsed seisuga 05.10.2022. Perioodi lõplikud mahud võivad täpsustuda ja avaldatakse järgnevas finantsaruandes.

Tallinna Sadama aktsia on alates aasta algusest vähenenud üle 28% ja maksab 1,386 eurot.

Mida tähendab reisijate ja kaubamahtude muutus äritulemustele, saab näha 10. novembril ilmuvast 9 kuu aruandest.