Uus Lidli pood avati piduliku lindilõikamisega, millest võtsid osa Kambja vallavanem Illari Lään, AS Ehitustrusti juhatuse liige Marko Raudsik, Saksa-Balti Kaubanduskoja Eesti esinduse juht Tarmo Mutso, Lõunakeskuse tegevjuht Marju Jeedas, Lidl Eesti Tartu piirkonnajuht Maris Mehine ja poejuhataja Peeter Talvik. Varakult oli kohale saabunud ka palju ootusärevaid kliente, keda rõõmustasid eriti head sooduspakkumised. Avamise eripakkumised jätkuvad kaupluses veel järgmised neli nädalat.

Kambja vallavanema Illari Lääni sõnul on Kambjal au tervitada Lidlit oma valda. „Ma olen üsna kindel, et Lidli tulek Eestisse on tekitanud omajagu positiivset elevust. Meil on hea meel uut ja tuntud kaubamärki oma vallas tervitada ja ma soovin Lidlile jätkuvalt väga edukat kauplemist,“ ütles Lään.

Lõunakeskuse tegevjuht Marju Jeedas sõnas, et Lõunakeskusel on rõõm kaubanduspargis näha uut kaubamärki. „Lidl on kindlasti lõunaeestlaste seas juba väga tuntud ja oodatud, seda rõõmsamad me oleme selle üle, et Lidl avaneb just Lõunakeskuses. Lidli tulek mitmekesistab siinsete elanike ostuvõimalusi ja rikastab meie kaubandusparki,“ lisas Jeedas.

80 uut töökohta

Lidl Eesti Tartu piirkonnajuhi Maris Mehise sõnul on kaupluse avamisega piirkonnas loodud ligi 80 hästitasustatud töökohta. „Meie meeskonna jaoks on see eriline päev. Meil kõigil on suur rõõm avada täna hommikul uus Lidli kauplus, et pakkuda Tartu, Kambja valla ja kogu Lõuna-Eesti elanikele parima kvaliteediga ja soodsaima hinnaga toidu- ja esmatarbekaupu. Oleme kindlad, et meie iganädalased pakkumised aitavad kohalikel elanikel inflatsiooni ja kasvavate hindadega paremini toime tulla,“ ütles Mehine.

Lidli selge jaemüügimudel tagab klientidele kiire, mugava ja nauditava ostukogemuse. Lidli poodide planeering on lihtne, toodete paigutus lihtsasti arusaadav. Selleks, et klientidel oleks kaupluses mugav orienteeruda, on kõikide riiulite kohal hästi nähtavad sildid, mis tähistavad erinevaid tootekategooriaid ja käimasolevaid sooduspakkumisi.

Värskelt tarnitud puu- ja juurviljade, liha- ja kalatoodete ning kohapeal küpsetatud pagaritoodete valikut täiendavad paljud Lidli omamärgi ja kohalike tootjate tooted. Lidl pakub ka valikut kvaliteetset kosmeetikat, beebi- ja lastetooteid, kodupuhastusvahendeid, aia- ja remonditööriistu. Kõik Lidli tooted on saanud rahvusvaheliselt tunnustatud kvaliteedi-, päritolu- ja jätkusuutlikkuse sertifikaadid.

Hea ligipääs ühistranspordiga

Lõunakeskuse Lidli kauplus on keskkonnasäästlikult ehitatud järgides EDGE ehitussertifikaadi nõudeid. Hoone on energiasäästlik ja kasutab ainult roheenergiat. Uuel kauplusel on avar, kõrgete lagedega 1400 ruutmeetrine müügisaal ning laiad vahekäigud mugavaks ostlemiseks.

Lidli kauplus Lõunakeskuse kaubanduspargis on lihtsasti ligipääsetav ühistranspordi, jalgratta või autoga, hoone juurde kuulub suur parkla 152 laia parkimiskohaga, millest kaks on inva- ja kaks pereparkimiskohad. Jalgrattureile on mõeldud kuus kohta. Klientide mugavuse huvides on kauplustes ka tualetid ja beebide mähkimisruum. Klientidel on mugavalt võimalik Lidli kauplusesse tagastada nii taarat, pappi, plastikut kui ka patareisid.

Kauplus on avatud iga päev kell 8–22. Parkimine kaupluse parklas on parkimiskella alusel 1,5 h tasuta.