Tallinna börsiindeks lõpetas päeva 0,62% kõrgemal, kui Riia ja Vilniuse börsiindeksid langesid vastavalt 1,38 ja 0,06%.

Tallinna börsil kujunes päevaseks kauplemiskäibeks madalapoolne 624 000 eurot, millest suurema osa andsid Enefit Green 217 000 euroga ning LHV Group 158 000 euroga. Kui Enefit Greeni aktsia täna tõusis, siis LHV langes.

Suurima tõusu tegi esmaspäeval autode müügitarkvara arendava Modera aktsia, mis kerkis 8900 eurose käibe juures 11,61%. Enim langesid seevastu treeningvahendeid tootev Robus Group ning isesõitvat sõidukit arendav Cleveron Mobility.

Kokku kerkis 10 aktsiat ning langes 15.

Alternatiivbörsil noteeritud TextMagic teatas enda kolmanda kvartali müügitulemused, mille järgi kerkis müügitulu aastavõrdluses 28% ning käive kasutaja kohta 14,5%. Loe pikemalt siit.

Kinnisvarafondi Baltic Horizon Fund osakud on Rootsi börsil odavmüügis, mille taga on sealsete aktsiate kauplemise peatne lõpetamine. Loe pikemalt siit.

Euroopa jõudis plusspoolele

Euroopa peamised börsid on suurema osa päevast kaubelnud miinuspoolel, kuid päeva lõpus on jõunud õrnalt plusspoolele. Stoxx 600 on 0,1% plusspoolel ning Saksamaa DAX aktsiaindeks 0,5%. Prantsusmaa CAC 40 indeks on tagasi langusesse pöördunud.

Kuigi nii Dow Jones kui S&P 500 indeks alustasid kauplemist plusspoolel, võeti suund madalamale. Nasdaqi koondindeks on langenud -0,7%, S&P 500 -0,36% ning Dow Jones liigub nullpiiri lähedal.

Meeleolu on USA börsil enne neljapäevaseid inflatsiooninumbreid hapras. Oodatust kõrgem inflatsiooninäit koos eelmise nädala tugeva tööturunäitajaga suurendaks survet USA Keskpangale jätkata 0,75 protsendipunktiste intressitõusudega ka uuel aastal, vahendab Bloomberg.