Kõige suurema kukkumise tegi läbi ethereum (ETH), mis alustas kuud 1606 euro juures ning lõpetas 1359 euro peal, langedes 15,4%. Ethereum’i keskkonnas viidi kuu alguses läbi üleminek ehk merge. Selle ootuses tõusis tema väärtus 1816 euroni 11. septembril. 15. septembril, kui teatati, et üleminek oli edukas, reageeris turg müügilainega, saavutades 22. septembril kuu madalaima hinna, milleks oli 1266 eurot. Siiski kuu viimaseks päevaks kosus hind umbes 7%. Siit võib Binance’i sõnul järeldada, et enne üleminekut osteti kokku omajagu palju ethereum’i ning kohe peale üleminekut hakati aga agaralt müüma.

Kõige suurem krüptovaluuta bitcoin oli septembri alguses 20 639 euro juures, langedes kuu jooksul -4% ja lõpetades 19 813 euro juures. Binance Coin (BNB) alustas 287 euro peal, tegi septembri keskpaigas koos teistega läbi tõusu, puudutades 305 euro piiri, kuid langes siiski 287 euro kanti tagasi, muutuseks kujunes umbes 0,1%.

Kaua madalpunkt kestab?

Septembrikuus oli läbivalt õhus küsimus, kas bitcoin’i karuturu põhi on käes või on oodata veel punaseid signaale. Ühest vastust sellele Binance’i sõnul ei ole, investorid on eriarvamustel ja pigem ootaval seisukohal.

Võrreldes traditsiooniliste aktsiaturgudega nagu Nasdaq 100 ja S&P 500, on bitcoin’i hinna puhul toimunud teatav korrelatsiooni nõrgenemine – krüptovaluuta liikus aktsiaturgudega vähem samas suunas kui eelmisel kuul. Korrelatsioon on siiski võrdlemisi kõrge – 0,7 punkti (1 tähendab pidevalt samas suunas liikumist, -1 vastassuunalist liikumist).

Suuremat tõusu näitas Ripple (XRP), mis sai kohtus olulise vahevõidu USA finantskontrolli (SEC) üle. Kaks aastat väldanud kohtuprotsess käib sisuliselt selle üle, kas XRP näol on tegemist väärtpaberiga (security) või mitte, seega on kohtuprotsess märgilise tähendusega tervele krüptosektorile.

Suurem uudis septembrikuu jooksul oli kindlasti ka Nasdaqi börsi sisenemine krüptoturule. Nüüdsest pakuvad nad institutsionaalsetele investoritele krüptovarade hoiustamisteenust, mis on taas oluline traditsioonilise finantsasutuse samm lähemale krüptole ning annab kindlust ja usaldusväärsust tervele sektorile, kirjutas Binance.