„Need, kelle jaoks on universaalteenus viimaste kuude võrdluses soodsam lahendus, said automaatselt Eesti Energialt universaalteenuse pakkumise. Klientidel on olnud rahulikult aega mõelda, kas pakkumisega nõustuda või see tagasi lükata. Soodsama pakkumise vastuvõtmiseks midagi tegema ei pea. Kui Eesti Energia klient ei soovi universaalteenusega liituda, on pakkumisest võimalik taganeda kuni kolmapäeva, 12. oktoobri päeva lõpuni. Pakkumisest saab taganeda nii Eesti Energia e-teeninduses, klienditelefonil 777 4040, aga ka Omniva postkontorites üle kogu Eesti,“ selgitas Tiitsaar.

Kui klient ei ole pakkumisest taganenud, hakkab 1. oktoobrist ehk tagantjärele kehtima universaalteenuse hind 19,24 s/kWh, millele lisandub kuutasu 1,99 eurot. Universaalteenusest on võimalik hiljem igal ajal soovi korral väljuda.

Kui klient on pakkumisest taganenud, siis 1. oktoobrist teda üle ei viida ning jääb kehtima senine elektripakett. Universaalteenusega on võimalik hiljem igal ajal soovi korral liituda, muutes ise oma elektripaketti. Liitumise võimalus on kuni 2026. aasta märtsini.

Automaatselt sai universaalteenuse pakkumise ligi 130 000 Eesti Energia koduklienti, nendest 90 000 on börsipaketil ja 40 000 fikseeritud hinnaga paketil. 11. oktoobri seisuga on pakkumisest taganenud 15 300 klienti, mis on ligi 12% kõigist pakkumise saanud klientidest.

Universaalteenuse kasuks on otsustanud ka 5100 klienti, kes automaatpakkumist pole saanud, kuid soovivad sellegipoolest universaalteenusega liituda.

Tiitsaar rõhutab, et universaalteenuse hind võib ajas muutuda ja otsust langetades tasub seda meeles pidada. „Börsipaketil klientide jaoks on täna pigem mõistlik talve eel universaalteenusele üle minna. Fikseeritud paketis kliendid, kelle hind on pikaajaliselt fikseeritud 19–20 sendi piirimaile, võiksid korra otsust kaaluda, sest kui oma praegusest paketist loobuda, siis samadel tingimustel tagasi liikuda ei saa.“

Energiatoetust saavad kodukliendid sõltumata valitud elektripaketist

1. oktoobrist 2022 kuni 31. märtsini 2023 saavad kodutarbijad riiklikku elektri hinna toetust.

Toetus rakendub, kui elektrienergia hind ületab 8 s/kWh eest ja kompensatsiooni suurus on kuni 5 s/kWh eest (hinnad on ilma käibemaksuta). Elektritoetus kajastub elektriarvel automaatselt ning selleks ei pea ise midagi tegema.