Spot kuld tõusis 0,1% 1,669 dollarini untsist, ka kulla futuurid tõusid 0,1% 1676,75 dollarini untsist. Siiski ei taastunud mõlemad instrumendid eilsest peaaegu 2%-lisest langusest, mis oli viimase kahe nädala suurim. Aasta algusest on kuld langenud üle -8% ja käesoleva aasta tipust koguni -18,6%.

Föderaalreservi aseesimees Lael Brainard rõhutas esmaspäeval vajadust piirava rahapoliitika järele, öeldes, et hiljutiste intressitõusude majanduslik kahju ei ole veel tunda. Ta lisas, et keskpank leevendab intressimäärasid alles siis, kui on olemas „kindlustunne, et inflatsioon langeb“.

Tema kommentaarid kergitasid dollari väärtust ja põhjustasid enamiku varaklasside järsu müügi. Samuti avaldavad kõrged intressimäärad mõju ka kullale, kuna nende tõus suurendas sel aastal väärismetalli hoidmise alternatiivkulusid.

Tööstusmetallidest tõusis esmaspäeval vask, kerkides 1,5%, kuna peamine ostja Hiina naasis nädalaselt puhkuselt. Hiina vase nõudlus on vaatamata aeglustuvale majanduskasvule püsinud sel aastal stabiilsena, kuna kohalikud tarbijad kasutasid hiljutist vase hinna langust oma varude suurendamiseks, kirjutas Investing.