Oodatust suurem USA alusinflatsioon ehmatas sealset börsid kauplemispäeva alguses ära, kuid peale esimest langust, mil Nasdaqi koondineks oli ligi 2,7% miinuses on peamised indeksid tugevalt kerkinud.

Dow Jones on nüüd +3%, S&P 500 +2,65% ning Nasdaqi koondindeks +2,15% kõrgemal.

USA alusinflatsioon jätkas tõusu nii aastases kui kuises võrdluses ja kerkis 40 aasta kõrgeimale tasemele. Tugev inflatsioon kinnistab sellega turu ootuseid, et Föderaalreservi järgmine intressitõste tuleb samuti 75 baaspunkti ning õhutas spekulatsioone, et ka detsembrikuine tõste võib tulla sama suur.

Euroopa börsid lõpetasid päeva lõpuks plusspoolel, olles päeva jooksul laialdaselt ka miinuses olnud. Stoxx 600 lõpetas päeva 0,85% kõrgemal ning Saksamaa DAX aktsiaindeks +1,51%.

Tallinna börsiindeks kukkus

Tallinna börsiindeks langes -0,75%, Riia -0,37% ning Vilniuse börsiindeks lõpetas eilsel sulgemistasemel.

Tallinna börsil kujunes päevaseks kauplemiskäibeks 908 000 eurot, millest suurema osa andsid Tallinna Kaubamaja, mis avaldas eile peale börsipäeva lõppu enda kvartalitulemused. Lisaks veel Enefit Green ning Harju Elekter, mille aktsiaid tabas eile tugev ralli.

Täna teatati kahest suurest rahakaasamisest. Energiaettevõte Sunly kaasas 200 miljonit eurot ning äritarkvara arendav Katana teatas 35 miljoni eurosest rahastusringist.

Vaikuseruume tootva Sileni juht rääkis Ärilehele megavõimalusest, mis ettevõttele autotööstuses avaneda võib.

Automüügitarkvara arendav Modera teatas üheksa kuu tulemused, millest aastavõrdluses paistis välja 51% käibekasv. „Tegutseme B2B ehk äridele suunatud sektoris ning seetõttu ka meie tulu kindlasti palju püsivam kui erasektoris, kus kliendid loobuvad lihtsamini pakutavatest toodetest,“ märkis Modera juhatuse esimees Raido Toonekurg.