Lisaeelarve peamine eesmärk on suunata lisaraha inflatsioonist ning energiahindade kallinemisest tingitud hinnatõusude leevendamiseks. Oluliselt suurenevad haridus- ja muude asutuste ülalpidamiskulud, kallinevad investeeringud ja transport.

Suurim tuluallikas on füüsilise isiku tulumaks, mille laekumine on osutunud prognoositust paremaks ning lisaeelarvesse on planeeritud sellest 5 miljonit eurot. Ülejäänud tulud on linna allasutuste omatulud, saadavad tegevustoetused ning muud tegevustulud.

Põhitegevuskuludeks läheb 5,8 miljonit eurot ning investeerimistegevuseks 1,3 miljonit. Ligi 3,6 miljonit eurot ehk pool lisaeelarve kuludest kavandatakse haridusele ning 1,3 miljonit eurot sotsiaalse kaitse valdkonda.

Põhitegevuskulude kallinemiste katteks läheb lisaeelarvest 3 miljonit eurot, millest 1,5 miljonit eurot on elektri- ja soojusenergia, 500 tuhat eurot bussiliikluse, 600 tuhat eurot lepingute, hooldus- ja jooksevremontide hinnatõusuks ning 371 tuhat eurot eralasteaedade ja -hoidude täiendavaks toetusteks.

Investeeringuobjektidest saavad lisaraha muuhulgas Karlova kooli ehitustööd ja spordiväljaku rekonstrueerimine, Tähtvere Puhkepargi pumptracki rajamine, Tartu läänepoolse ümbersõidu II ehitusala ja Puiestee tänava rekonstrueerimine.

Tartu linna 2022. aasta eelarve suurus oli möödunud detsembris kinnitades ligi 213 miljonit eurot. Juunis võttis volikogu vastu 25 miljoni euro suuruse lisaeelarve.