Istungile olid kutsutud majandus- ja taristuminister Riina Sikkut, Konkurentsiameti peadirektor Evelin Pärn-Lee, Eesti Varude Keskuse juhatuse esimees Ando Leppiman, Alexela nõukogu esimees Marti Hääl, Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi, Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik, riigikontrolör Janar Holm ning Rahandusministeeriumi esindajad.

Kõik osapooled said selgitada, mida nemad LNG laeva saagast teavad ning kuidas ajajoont näevad. Majandusministeeriumi ja Alexela versioonide vahele jäi selge lõhe. Alexela nõukogu esimees Marti Hääl ütles koguni, et ta ei soovinud seda teemat avada, kuid kuna ministeeriumi esindaja Timo Tatar seda siiski tegi, siis faktid ja dokumendid rääkivat erafirma, mitte ministeeriumi kasuks. Küsimus puudutas nimelt seda, millal erasektor oma plaaniga täpselt välja tuli.

Alexela on valmis juhtumit unustama ehkki hinge jääb siiski haav ja tulevikus kaaluvad nad mitu korda, enne, kui riigile appi läheksid. Nõnda väljendas end Hääl.

Üldiselt jäi kohtumiselt mulje, et gaasiga meil sel talvel probleeme ei teki, kui just hind väga kõrgeks ei lähe. Erasektori esindajad olid küll umbusklikumad, kuid Marti Hääl nentis, et arvamused võivadki selles küsimuses lahku minna ning ka nemad loodavad, et meil gaasi ikka jätkub.

Lugege blogist, mida erinevad osapooled meie varustuskindlusest arvavad ning kuidas suhtuvad sellesse, et LNG laev ei maabu mitte Paldiskis vaid Soomes, Inkoos.