Tallinna börsiindeks kukkus -0,4% ja Vilnius napi -0,05% jagu.

Tallinna börsi reedeseks kauplemiskäibeks kujunes, millest suurema osa andsid Enefit Green (418 000 eurot), LHV Group (238 000) ning Baltic Horizon Fund 58 000 euroga.

Täna teatas videomängude koode müüv Punktid Technologies, et mängurid on suvepuhkuselt tagasi. Sellega kerkis platvormi septembris teenitud vahendusteenuse brutosumma 158 000 euroni, mis on aastavõrdluses 6% kasv. Loe pikemalt siit.

Investor ja ettevõtja Jaak Roosaare rääkis Ärilehele huvitavast investeerimisvõimalusest, läbi mille saab muuhulgas osa Sunly kasvust. Loe pikemalt siit.

Euroopa turg tugevas plussis

Eilsest võimsast turgudepöördest alates on globaalsed turud püsinud rohelised. Aasia positiivne momentum liikus edasi ka Euroopasse ning peamised regiooni börsiindeksid kauplevad ligi paar protsendi eilsest sulgemistasemest kõrgemal.

Stoxx 600 aktsiaindeks on kerkinud 2,24%, Prantsusmaa CAC 40 +2,8% ning Saksamaa DAX 2,56%.

Värskelt on turgudele positiivsust lisanud Ühendkuningriigi plaan sealsetele turgudele tormi toonud maksuplaanid osaliselt tagasi lükata ning Suurbritannia rahandusminister Kwasi Kwarteng vabastati ametist.

Vastselt kauplemist alustanud USA indeksid Euroopaga võrreldavalt positiivsed päeva alguses pole. Nasdaqi koondindeks on napilt miinuses ning S&P 500 +0,3% ja Dow Jones +0,75%.

Suured pangad, sealhulgas JPMorgan ja Wells Fargo & Co, tõusid pärast tulemuste avaldamist, samas kui Morgan Stanley langes, kuna aktsiatega kauplemise tulud valmistasid pettumuse, vahendas Bloomberg.