16. oktoobri õhtul alates kell 22.00 jõudsid tormituuled ja äike ka Eesti pinnale. Hiiumaal mõõdeti tuule tugevuseks 26,2 m/s, Paldiskis 25,3 m/s. Tugev torm tekitas saartel, Läänemaal ja Harjumaal palju katkestusi. Tormi tipphetk oli kell 23.31, kui pingetuid kliente oli korraga 6674.

Kell 08.40 oli üle Põhja-Eesti 19 riket ning 3065 klienti elektrita. Öösel likvideerisid brigaadid Elektrilevi võrgus 21 keskpinge riket ning sellega on elektrivarustus taastatud 7500 kliendil.

„Hetkel komplekteerime uusi brigaadide, aga kuna tuul on Harjumaal jätkuvalt kuni 20 m/s ja see laieneb päeva jooksul veelgi üle Eesti, on rikete likvideerimine ohutuse seisukohast keeruline. Juhtimiskeskus on suurendatud koosseisuga tööl, et võimalikult ruttu rikked likvideerida ja klientidele elekter esimesel võimalusel taastada,“ kommenteeris Elektrilevi juhtimiskeskuse üksuse juht Hardi Puusepp.

NB! Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu https://www.elektrilevi.ee/maru. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt: https://www.elektrilevi.ee/katkestused/katkestuste-kaart