„Palun Eesti Energia Aktsiaseltsil esitada omapoolsed ettepanekud ja nägemus Enefit Green AS-i täiendava osaluse börsile viimise vajaduse, ajakava ning viisi kohta. Palun esitada seisukohad hiljemalt 11. novembril,“ märkis rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus pöördumises Eesti Energia juhi Hando Sutteri poole.

Nimelt on Eesti Reformierakonna, Isamaa Erakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsioonilepingus kokku lepitud, et jätkatakse riigile kuuluvate osaluste erastamiste ettevalmistamisega ning eesmärgiks on seatud viia börsile järgmine osa Enefit Greenist, et anda inimestele täiendav investeerimisvõimalus, sh võimalus osa saada roheenergia kasvust. Sellest kokkuleppest tulenevalt on vabariigi valitsuse tegevusprogrammis sõnastatud tegevus „Analüüs ja ettepanekud Enefit Greeni täiendava osaluse börsile viimise kohta“.

Enefit Greeni suurimaks aktsionäriks on hetkel riigiettevõte Eesti Energia, kellele kuulub 77,17% aktsiatest. Riigifirmale järgnevad Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (1,54% aktsiatest) ja Norra naftafond (0,57% aktsiatest).