Praeguste inflatsiooninumbrite valguses on kvartaalsed dividendid investoritele mõistlikud, et nad saaksid soovi korral koheselt omanikutulu kasutada või reinvesteerida. Kasum ei pea tegevuseta seisma väljamakse ootuses kuni aasta aega.

Tihedamate väljamaksetega dividendipoliitikat võiks praktiseerida rohkem ettevõtteid. Esiteks viitab see stabiilsele ja kasumlikule ettevõttele, kui saab regulaarselt kasumit aktsionäridega jagada. Teiseks saavad aktsionärid regulaarse sissetulekuinstrumendi. Balti börsil on mitu tugevat ja stabiilselt dividendi maksvat ettevõtet, kellel oleks potentsiaali kvartaalsete dividendimaksete kasutuselevõtuks. Kord kvartalis toimuvad aktsionäride koosolekud on ettevõtte jaoks oluline vahend suhtlemisel aktsionäridega. Seal saavad aktsionärid mitte ainult otsustada dividendide maksmise üle, vaid ka avaldada oma arvamust ja esitada küsimusi ettevõtte juhtkonnale.

Kvartaalsed dividendid on laialt levinud USA börsiettevõtete seas. Euroopas makstakse dividende enamasti kord-kaks aastas. Dividendide suuruse määravad ettevõtted individuaalselt, lähtudes oma finantsseisust, mistõttu on identse dividendipoliitikaga ettevõtete leidmine keeruline. Sellest hoolimata maksavad mitmed tuntud ja stabiilsed ettevõtted kvartaalseid dividende. Mõned näited on AT&T, JPMorgan Chase, Coca-cola, Intel, ExxonMobil.

Kvartaalseid dividende maksavad Balti börsil DelfinGroup ja Arco Vara ning soovist neid maksta on teatanud ka kinnisvarafond EfTEN United Property Fund.