2018. aastal võtsid häkkerid sihile Sheini emaettevõtte Zoetopi, varastades sealt kokku 39 miljoni Sheini kasutajakonto andmed. Kätte saadi nii nimed, e-postiaadressid, paroolid kui ka krediitkaardiandmed. Saadud info müüdi veebis edasi.

Kuid see pole ainukene eksimus. Samal aastal jäi Zoetopile kuuluv kiirmoeleht Romwe vahele veel seitsme miljoni kontoomaniku isikuandmete rikkumisega.

Nüüd määrati Sheini omanikule andmerikkumise eest 1,9 miljoni dollari suurune trahv. New Yorgi peaprokurör Letitia James sõnas, et ettevõte Zoetop valetas rikkumiste ulatuse kohta ning teavitas „ainult murdosa“ kannatada saanud kliente.

„Kui newyorklased ostsid Sheini ja Romwe uusimaid trendikaupu, varastati nende isikuandmed ja Zoetop üritas neid varjata,“ sõnas James.

Shein ise on sõnanud, et astus oma küberturvalisuse parandamiseks „olulisi samme“. „Oleme New Yorgi peaprokuröriga täielikult koostööd teinud ja meil on hea meel, et saime selle küsimuse lahendatud. Klientide andmete kaitsmine ja nende usalduse säilitamine on esmatähtis, eriti seoses jätkuvate küberohtudega, mis ähvardavad ettevõtteid üle maailma,“ sõnas Sheini pressiesindaja BBC-le.