Tehingu lõplikuks hinnaks kujunes 19,7 miljonit naela. See hõlmab endas laenuportfelli mahus ligikaudu 17,9 miljonit naela, 20 töötajat, kliendisuhete ja laenuportfelli juhtimiseks mõeldud infotehnoloogia süsteemi ning koostöösuhteid maakleritega.

Varasemast omas LHV Bank Northis 9,3% suurust osalust, mis hinnati augustis alla 2,3 miljoni euro ning septembris veel 2,2 miljoni euro võrra. Eelmisel nädalal teatas LHV, et hoolimata arvestatava mahuga laenunõudlusest, ei võimaldanud viimasel ajal vähem aktiivseks muutunud kapitaliturud Bank Northil nõutud aja jooksul kaasata piisavas mahus kapitali, mistõttu tegi ettevõte 30. septembril 2022 otsuse algatada ettevõtte likvideerimisprotsess.

Toimiva äritegevuse omandamine tähendab, et hetkel veel pangalitsentsi taotlev LHV UK siseneb Ühendkuningriigi VKE laenuturule ja hakkab soetatud laenuportfellist kohe ka intressitulu teenima.

VKE laenude väljastamiseks peab LHV UK registreerima ennast ka Annex 1 finantsinstitutsioonina. Tehingu täpsem pikaajaline mõju kajastub LHV Groupi 2023. aasta veebruaris avaldatavas finantsplaanis.

„Bank Northi senine tegevus tõestas, et ettevõtete laenude nõudlus Ühendkuningriigis on tugev ning lihtsa ja kiire otsustusprotsessiga on võimalik kasvatada laenuäri ka uuel turule tulijal. Bank Northi tugevusteks on olnud konkurentidest kiirem laenuprotsess, kohalik fookus ja suurepärane suhe laenumaakleritega. Ettevõtete laenuäri ühtib LHV UK strateegia ja äriplaaniga, mis näeb ette senise tegevuse laiendamise järgmisena ettevõtete laenuturule, võimaldades seniseid plaane oluliselt kiirendada,“ märkis LHV Groupi juht Madis Toomsalu eelmisel nädalal.