Julgeoleku kontrollile allutamisest räägitakse nii Twitteri tehingu kui SpaceX satelliidivõrgustiku Starlinkiga seoses, kirjutab Bloomberg. Teade on Twitteri aktsiaid eelturul langetanud pea 10%.

Ametnikke on häirinud Muski varasem ähvardus lõpetada Starlinki satelliiditeenuse tarnimine Ukrainale, mis on talle seni läinud maksma väidetavalt 80 miljonit dollarit. Sellest ähvardusest ta siiski taandus ning lubas teenuse eest maksmist jätkata. Ukrainas on Starlink muutunud oluliseks sidevahendiks ning väidetavalt kasutaks seda katkestuste korral ka USA valitsus.

Ühtlasi esitas ta Twitteris rea Ukraina sõja vaherahu punkte, mis on sõbralikud Putini suhtes.

Muret teeb ametnikele ka Muski plaan osta Twitter koos rea välisinvestoritega, kelle hulgas on Saudi Araabia Prints Alwaleed bin Talal, Hiina kodaniku poolt juhitud digitaalsete varade börs Binance Holdings, mille on asutanud ja mida juhib Hiina kodanik ning Katari riiklik investeerimisfond.

Arutelud on veel varajases staadiumis, ütlesid aruteludega kursis olevad allikad anonüümsuse tingimusel. USA valitsuse ja luurekogukonna ametnikud kaaluvad, millised vahendid, kui üldse, on olemas, mis võimaldaksid föderaalvalitsusel Muski ettevõtmisi üle vaadata.