Anonüümsete allikate sõnul on Adani kivisöe ekspordi konglomeraadi ideeks on ehitada Marokosse tuule- ning päikeseenergiat tootvad pargid ning asutused, mis toodaksid ekspordiks rohelist vesinikku.

Projekti näol oleks tegu Adani suurima energiat tootva projektiga väljaspool Indiat ning tootmisvõimsus võib ulatud 10 gigavatini. Bloombergi andmetel võrdub selline võimsus peaaegu kogu riigi olemasoleva elektri tootmismahuga, mis hõlmab eneses kokku peaaegu 2,8 gigavatti tuule- ja päikeseenergiat.

Tootmisvõimekuse loomine toimuks kahes osas 5 gigavati kaupa. Plaani kohaselt saaks toodetud energiat kasutada kohalikud ja osa suunataks ekspordiks Euroopasse. Samuti on Adani väidetavalt pidamas läbi rääkimisi riigiettevõtte OCP Groupiga toodetava vesiniku müümiseks.

Adani Greeni aktsia tõusis sel nädalal 3,6% võrra, mis on suurimaks kasvuks kahe kuu jooksul.

Arvestades tehnoloogia arengut, võib minna veel aastaid enne kui me näeme rohelise vesiniku eksportimist Euroopasse. Saudi Araabias on näiteks 4 gigavati mahukusega sarnast projekti kritiseeritud, sest selle valmimine võtab aega 4 aastat.

Põhja-Aafrika ning mõningad Lähis-Ida riigid on järjest enam pildile sattunud kui potentsiaalselt suurte rohelise vesiniku tootmisjaamadena, sest neil on piisavalt päikesevalgust ning tuult ja samuti asub piirkond suurte eksportturgude, näiteks Euroopa läheduses. Juulis näiteks sõlmis India ettevõte ReNew Energy Global algse 8 miljardi suuruse lepingu ehitada rohelise vesiniku tootmisjaam Egiptusesse.

Kümnendi lõpuks on Adani eesmärgiks muuta oma impeerium maailma suurimaks puhta energia tootjaks, kuigi ta siiani jätkab suurte investeeringute tegemist fossiilkütustesse. Ta keskendub suuresti rohelise vesiniku tootmise sektori arendamisse ning tema nägemuses on rohekütused viisiks, kuidas vähendada Indias ning mujal rasketööstuse süsiniku jalajälge.