SEB Panga juhatuse esimees Allan Parik kommenteeris Eesti üksuse üheksa kuu tulemust järgnevalt:

SEB Eesti üksuse üheksa kuu tulud kasvasid aastases võrdluses 7,3 protsenti, kulud olid 8 protsenti suuremad. SEB laenu- ja liisinguportfell suurenes võrreldes eelmise aasta sama ajaga 7,8 portsenti. Kvaliteetse laenuportfelli ja klientide aktiivsuse tulemusena oli SEB üheksa kuu kasum 6,8 protsenti suurem kui eelmisel aastal samal ajal.

Majanduskeskkond jaheneb, kuid ettevõtted on tugevad

SEB viis hiljuti suurettevõtete finantsjuhtide seas läbi uuringu, mis näitas, et üldine kindlustunne on vähenenud, kuid seda 2016.–2017. aasta tasemele. Väiksemast kindlustundest hoolimata hindab 39 protsenti Eesti suurettevõtete finantsjuhtidest järgmise aasta äritingimusi heaks või väga heaks. Oma ettevõtte praegust finantsseisu peab heaks või väga heaks 56 protsenti vastanutest. Vastupidisel seisukohal on 12 protsenti vastanutest, aasta tagasi hindas oma ettevõtte finantsseisu halvaks 6 protsenti vastanutest. SEB toetab nii neid, kes soovivad praeguses majanduskeskkonnas investeerida, kui ka neid, kes vajavad tuge, et keerulisem aeg üle elada.

Eraisikute säästud vähenesid

Kui viimaste aastate jooksul kasvasid meie eraklientide säästud kahekohaliste kasvunumbritega, siis selle aasta kolmandas kvartalis kahanes eraisikute hoiuseportfell eelmise kvartaliga võrreldes 0,7 protsenti. Hoiuste vähenemise taga ei ole ainult elukalliduse tõus, vaid ka suurem tarbimine. SEB statistika kohaselt on 2022. aastal kulutatud reisimisele sama palju kui enne pandeemiat, väljas söömisele kulutati selle aasta suvel isegi kolmandiku võrra enam kui näiteks 2019. aastal. Elukalliduse tõus ja soov oma elustandardit hoida on juba hakanud vähendama perede sääste, kuid suuremate püsikuludega sügis- ja talvekuud on alles ees.

SEB üheksa kuu kasum 80,8 miljonit

SEB Pank Grupp (Grupp) lõpetas 2022. aasta üheksa kuud 80,8 miljoni euro suuruse kasumiga, eelmisel aastal oli SEB sama perioodi kasum 75,6 miljonit eurot. Grupi tegevustulud ulatusid üheksa kuuga 140,6 miljoni euroni (2021. aasta samal perioodil 131 miljonit eurot) ning tegevuskulud 48,1 miljoni euroni (2021. aasta samal perioodil 44,5 miljonit eurot). Laenukahjumite eraldisi vähendas pank 2022. aasta üheksa kuuga 0,7 miljoni euro ulatuses (2021. aasta samal perioodil vähendati eraldisi 0,5 miljonit eurot). Tulumaksu arvestati selle aasta üheksa kuuga 10,8 miljonit eurot (2021. aasta üheksa kuuga 9,7 miljonit eurot).