Balti riikide ettevõtete kasvuvõimaluste edendamiseks investeerisid Luminori hallatavad Läti, Leedu ja Eesti pensionifondid 15 miljonit eurot ühte Baltimaade suurima börsivälise kapitali investeeringuhalduri Livonia Partnersi teise fondi. Osa Livonia Partners Fund II-st on kavas investeerida ettevõtetesse, mis tegelevad kliimamuutuste ja keskkonnasäästlikkusega.

Livonia Partners Fund II kogumaht on 157 miljonit eurot ja fond kohustub investeerima vähemalt 10% oma kapitalist projektidesse, mis tegelevad kliimamuutuste ja keskkonnasäästlikkusega ning aitavad kaasa ühiskonna heaolule ja tervisele.

„Me aitame Balti ettevõtetel kiiremini kasvada orgaaniliselt või strateegiliselt, omandamiste kaudu, ning leida ja rakendada positiivse keskkonnamõjuga projekte. Oleme tänulikud Luminori pensionifondide liitumise eest meie investorite ringiga,“ lausus Livonia Partnersi partner ja kaasasutaja Kaido Veske.

Luminori pensionide fondijuhi Vahur Madissoni sõnul aitab investeering edendada Balti riikide ettevõtete rahastamisvõimalusi ja saavutada arengueesmärke, toetades kogu Balti piirkonna kasvu.

Livonia Partners Fund II on Euroopa Liidu uue, finantsteenuste sektoris jätkusuutlikkusega seotud teabe avalikustamist käsitleva määruse kohaselt liigitatud artiklile 8 vastavaks ehk heleroheliseks fondiks. Fondi toetavad mitmed institutsionaalsed investorid, näiteks Balti ja Põhjamaade pensionifondid, rahvusvahelised institutsioonid ja erainvestorid. Paljud Livonia Partners Fund I investorid jätkavad investeerimist Livonia Partners Fund II-sse, mis on meelitanud ligi ka uusi investoreid.