„Võrreldes eelmise aasta jaanilaupäeva tormi 90 000 euroga oli kahjusid seekord üle kahe korra rohkem. Põhiliselt tegi kahju suurte puude murdumine, lisaks said viga mitmed katused ning nagu ikka läksid lendu mõned batuudid,“ ütles PZU Kindlustuse varakahjude grupi juht Marge Habakukk.

Habakukk tõi näiteks, et kahelt korterelamult viisid paariminutilised äikeseiilid pool katust. Ühe elamu katuselt kukkus maha tosinkond katusekivi ning osad kivid läksid paigast. Ühe elamu terrassilt lennutas torm mööbli majast 30-40m kaugusele hoovialale ning mööbel sai kõvasti kahjustada. Üks murdunud puu tõmbas langedes juurtega üles osa keevisvõrku ja aiapostid. Ühe heinaküüni katuselt rebis torm lahti eterniidi ning purustas teisi eterniiditahvleid.

PZU soovitab aeg-ajalt üle vaadata oma kinnistul või selle naabruses olevate puude seisukord ja ohtlikud puud vajadusel eemaldada, milleks on vaja raieluba. Ka naaberkinnistule kukkuv puu võib kaasa tuua suuri kulusid. Isegi kui kindlustus kannatanu kahju katab, võidakse esitada nõue murdunud puu kinnistu omanikule. Kuna sügisel ei ole tormid haruldased, siis praegu tasub õued ka muus osas üle vaadata. Näiteks batuute ei kiputa maa külge kinnitama ning need lähevad suuremate tormidega üsna kergelt lendu, nagu ka aiamööbel, kerged ehitusmaterjalid ning muud lahtised esemed.