Arco Vara teenis III kvartalis 5,2 miljonit eurot müügitulu, millest lõviosa - ligi 5 miljonit, tuli kahe Kodulahe elurajoonis valminud kortermaja lõpumüükidest. 2021. aasta kolmandas kvartalis oli müügitulu 613 tuhat eurot, seega oli tänavune tulemus 8,5 korda kõrgem. III kvartali ärikasumiks kujunes 659 000 eurot ja puhaskasumiks 556 000. Ka need näitajad on mullusest paremad, mil teeniti III kvartalis ärikasumit 294 000 eurot ja puhaskasumit 202 000 eurot.

Uusarenduste müügiturg jaheneb

Niinemäe sõnul annab turu jahtumisest märku eelkõige see, et päringuid uusarendustele tuleb vähem. „Näeme seda oma praegu ehituses oleva Kodulahe Rannakalda etapi pealt. Samas pole seal tänase seisuga ühtegi lepingust taganenud klienti ning hoonest on eelmüüdud ligikaudu 35%. Meie tütarettevõte Arco Tarc meeskond on Kodulahe Rannakalda ehitusega graafikus nii ehituskiiruse kui eelarve osas,“ kinnitas ta.

Viimases kvartalis sai Arco Vara heakskiitva otsuse laiendada oma Merimetsa asumisse kerkivat Kodulahe elurajooni. Soodi 6 kinnistul algatati detailplaneering kuni 6500 m² elamispinna rajamiseks ning lisaks võitis tütarfirma Kodulahe OÜ riigimaa oksjoni ning omandas aadressil Lammi 6 asuva 1,5 hektari suuruse kinnistu ostuõiguse.

Lisaks teatati hiljuti 105 miljoni euro suurusest megaprojektist nimega Arcojärve. Selle kohta saab pikemalt lugeda siit: Tallinn algatas Arco Vara 105 miljoni eurose suurprojekti detailplaneeringu.