Helsingin Sanomat vahendas USA meediakanalite anonüümseid allikaid, kelle kohaselt saadeti Twitteri tippjuhtkond kohe San Franciscos asuvast firma peakorterist välja. Twitteri esindajad ega vallandatud juhid ei kommenteerinud veel uudist Ameerika meediale.

Musk sõlmis esmase leppe Twitteri ostuks aprillis, ent loobus hiljem, kuna ettevõtte juhtkond ei andnud talle teenuse kohta piisavalt infot. Oktoobri alguses teatas Musk aga, et nõustub tehinguga alghinnaga 44 miljardit dollarit, pärast mida peeti tingimuste üle veel läbirääkimisi.

Vahepeal kaebas Twitter Muski kohtusse, süüdistades teda ebakindlatel põhjustel tehingust taganemises. Juhtumi kohtunik peatas aga menetluse, et anda Muskile ja Twitterile aega tehingu lõpuleviimises kokku leppida. Tähtaeg oli täna, kokkuleppest teatati eile.

The Washington Posti andmeil kavatseb Elon Musk rääkida täna kõigi ettevõtte töötajatega. Väidetavalt kavatseb ta koondada 75 protsenti Twitteri 7500 töötajast.

Musk on öelnud, et soovib lõdvendada Twitteri sisukontrolli, näiteks vihakõne ja valeinfo tsenseerimist. Samuti on ta vihjanud, et lubab endise USA presidendi Donald Trumpi Twitterisse tagasi, kuigi ettevõte keelas ta ära. Samuti on tal plaanis pakkuda kasutajatele tasulist liitumismudelit, mis tagab juurdepääsu populaarsete mõjutajate sisule.

„Sain Twitteri, sest tsivilisatsiooni tuleviku jaoks on oluline ühine elektrooniline turg, kus saab arutada erinevaid arvamusi tervislikul viisil, ilma vägivalda kasutamata. Täna on oht, et sotsiaalmeedia jaguneb paremäärmuslikeks ja vasakäärmuslikeks kajakambriteks, mis suurendab vaenu ja lõhenemist ühiskonnas,“ kirjutas Musk eile Twitteris. Ta aga lisas, et Twitterist ei saa nii vaba ruum, kus tohiks rääkida kõike ilma tagajärgedeta.

Elon Musk on tuntud elektriautode ettevõtte Tesla ja kosmosefirma SpaceX suuromaniku ja juhina.