Mida see tähendab?

Kuna jutt käib töö tegemisest, kehtivad äriklassi sülearvutile võrreldes kodukasutajatele mõeldud seadmetega ka natuke teistsugused nõudmised. Nimelt ootab kasutaja seda tüüpi arvutilt, et seade on usaldusväärne, peab kaua vastu ega vea alt ka kriitilisel hetkel. Seega peab äriklassi arvuti olema füüsiliselt vastupidav, varustatud tööks vajaliku tarkvaraga ja pidama vastu igapäevaseid pikki töötunde.

Loodud kestma

Äriklassi arvutite valmistamisel on üldjuhul kasutatud vastupidavamaid materjale ja komponente. See tähendab, et seadme korpus ja raam on füüsiliselt tugevad ning palju läbimõeldumalt kokku pandud. Nii ei paindu arvuti korpus seda nurgast tõstes, ega vääna selle käigus emaplaati. Samuti on selline arvuti palju vastupidavam füüsilisele kulumisele ehk vähem on probleeme korpuse koledaks muutumisega. Samuti on tugevamaks muudetud ekraani hinged ja ka klaviatuur kestab ega kipu aja jooksul nuppe kaotama. Tugevam on ka pealmine kaas, mis tähendab, et sellele survet avaldades ei kandu see kohe ekraanile edasi. Veel võib esile tuua jahutuse, mis on efektiivsem ja ehitatud nii, et need alad, kus on käed, oleksid võimalikult jahedad. Seega – kuigi välimuselt võib-olla mitte nii edevad, on äriklassi masinad olemuselt asjalikumad.

Sama välimus, erinev sisu

Väga suured on ka äriklassi sülearvutite konfigureerimise võimalused. Seega võib sama nime ja välimusega masin olla oma sisemise protsessori, mälu ja salvestusruumi osas täiesti erinev. See on nii seetõttu, et iga klient leiaks oma vajadustele sobiva võimsusega seadme. Teisalt aga saab sel viisil muid komponente unifitseerida ja pikema aja jooksul kasutada. Sealjuures on kõik kasutatavad osad võrreldes kodukasutajate arvutitega palju hoolikamalt valitud ja arvuti on tõesti mõeldud igapäevase töö tegemiseks ning pidevaks kaasas kandmiseks.

Tarkvara ja turvalisus

Palju on tähelepanu pööratud ka seadmete turvalisusele ja haldamise võimalustele. Nii on näiteks sõrmejäljelugeja pigem standard kui erand. Samuti on arvutid sageli selles suhtes veekindlad, et klaviatuurile kogemata sattunud vedelik voolab ilma suuremat kahju tegemata korpuses olevate aukude kaudu välja. Tarkvara poole pealt on aga kasutusel Windowsi Pro-versioonid, mis võimaldavad seadmeid keskselt paremini hallata ja on turvalisemad, pakkudes näiteks kõvaketta krüpteerimise ehk Bitlockeri funktsionaalsust.

Enamik arvutikasutajatest ei saa ilma kontoritarkvara ehk Wordi ja Excelita. Need programmid ei tule Windowsiga kohe kaasa, vaid tuleb eraldi soetada. Praegusel ajal on kõige mõistlikum kasutada pilvepõhist Microsoft 365 versiooni. See tagab alati uusima versiooni kõikidest programmidest ja lisaks saab rakendusi kasutada mitmes erinevas seadmes korraga. Samuti on kõik andmed tänu pilvetehnoloogiale alati kättesaadavad.

Lisaks tasub meeles pidada, et Microsoft 365 sisaldab peale traditsiooniliste Wordi ja Exceli ka kaugtööd lihtsustavat Teamsi, esitluste jaoks mõeldud PowerPointi ja palju muud.

Muud eelised

Kuna äriklassi sülearvutid on mõeldud töö tegemiseks, on neil sageli olemas ka dokkimisvõimalus. Seega saab kõik töölaua taga olevad juhtmeid kasutavad lisaseadmed, nagu monitor, printer jne, ühendada dokiga ning selle omakorda kiirelt arvutiga. Nii ei pea iga kord juhtmeid eraldi ühendama. Veel tasub tähele panna, et palju pikem on ka selliste arvutite garantii. Reeglina on see 3 aastat, kuid midagi erilist ei ole ka 5 aasta pikkune garantii ja seda ka ärikliendile. Võrreldes paljude sülearvutite ärikliendile kehtiva 12 kuu pikkuse garantiiperioodiga on siin suur vahe. Ja isegi kui odavamatel äriklassi arvutitel on vaikimisi ärikliendi garantii pikkuseks 12 kuud, saab seda tavaliselt pikendada.

Kellele?

Kokkuvõttes on äriklassi sülearvutid eelkõige mõeldud kasutajatele, kes vajavad usaldusväärset seadet rohkemaks kui lihtsalt internetis käimiseks. Seega – kui on näha, et arvuti hakkab igapäevaselt korralikku kasutust saama ning ootus on, et see kestaks ja oleks seejuures pika garantiiajaga, tasub kindlasti äriklassi seadme poole vaadata.

Äriklassi sülearvutite valikuga saab tutvuda Telia e-poes.

Jaga
Kommentaarid