„Šiaulių Bankase prioriteetsete valdkondade tulemused näitavad taas stabiilsust ja kasvu: nii era- kui ka äriklientide laenuportfell kasvab, huvi mitme korteriga hoonete moderniseerimise vastu püsib stabiilsena ning pank saavutas taas kord kodulaenude rekordi. Kuigi majanduse stabiilsust ei ole lähitulevikus oodata, oleme kohanenud muutuva keskkonnaga,“ ütles Šiaulių Bankase tegevjuht Vytautas Sinius.

Pank teenis selle aasta esimese kolme kvartali jooksul 47,1 miljonit eurot auditeerimata puhaskasumit, mida on 7% rohkem kui aasta tagasi, mil kasum oli 44,2 miljonit eurot. Kolmanda kvartali kasum oli 17,6 miljonit eurot ja kasvas 8% võrreldes eelmise aastaga.

Selle aasta esimese üheksa kuu jooksul suurenesid põhitegevuse tulud võrreldes 2021. aasta vastava perioodiga – netointressitulu kasvas 28% ja ulatus 75,1 miljoni euroni ning teenustasude ja komisjonitasude netotulu kasvas 10% ja ulatus 14,0 miljoni euroni.

Kõigi kliendisegmentide rahastamine kasvas aasta esimese üheksa kuu jooksul. Uusi laenulepinguid sõlmiti kokku üle 1,1 miljardi euro eest, mida on 26% rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil. Kontserni laenu- ja liisinguportfell kasvas III kvartalis 7% ja oli 161 miljonit eurot ning aasta algusest 19%, küündides 410 miljoni euroni, ületades 2,5 miljardi euro piiri.

Vaatamata suurenevale majanduslikule ebakindlusele kasvas panga sõnul uute ettevõtete rahastamiseks sõlmitud laenude summa, olles 27% suurem kui eelmise aasta üheksa kuuga ja ulatus 619 miljoni euroni. III kvartali jooksul kasvas ettevõtete rahastamisportfell 4% ja aasta algusest 14%, küündides kokku 1,34 miljardi euroni.

III kvartalis säilis kodulaenude maht, kokku on käesoleval aastal sõlmitud 196 miljoni euro väärtuses laenulepinguid, mida on 32% enam võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. Kvartali jooksul kasvas hüpoteeklaenude portfell 11% ja aasta algusest 34% ning jõudis 611 miljoni euroni.