Aramco puhaskasum viimases kvartalis oli 42,4 miljardit dollarit võrreldes 30,4 miljardi dollariga aasta varem, kirjutas Reuters. Analüütikud eeldasid kasumiks 41,7 miljardi dollarit. „Aramco tugev kasum ja rekordiline vaba rahavoog kolmandas kvartalis kinnitavad meie tõestatud võimet luua märkimisväärset väärtust tänu meie madalatele kuludele ja vähendatud kasvuhoonegaasidele tootmises,“ ütles tegevjuht Amin Nasser.

Eesti riigieelarve tulud peaksid 2023. aastal olema 16 miljardit eurot ehk ühe kvartaliga teenis Aramco Eesti riigi 2,5 aasta tulud.

Ettevõtte vaba rahavoog kasvas 45 miljardi dollarini võrreldes 28,7 miljardi dollariga aasta varem. Ettevõte kuulutas kolmandas kvartalis välja 18,8 miljardi dollari suuruse dividendi, mis teeb 8,6 dollarisenti aktsia kohta ehk tootlus on 3,64%.

Aramco, nagu ka teised nafta suurettevõtetega Exxon Mobil Corp ja Chevron, kes on viimastel nädalatel teatanud tugevatest või rekordilistest tulemustest, said kasu toornafta ja maagaasi hinnatõusust. „Kuigi ülemaailmseid toornafta hindu mõjutas sel perioodil jätkuv majanduslik ebakindlus, on meie pikaajaline seisukoht, et nafta nõudlus kasvab ka ülejäänud kümnendi jooksul, arvestades maailma vajadust taskukohasema ja usaldusväärsema energia järele,“ ütles Nasser.

Hoolimata tugevatest majandustulemustest ja toornafta metsikust hinnatõusust on aktsia olnud tagasihoidlik. Aasta algusest on Aramco kerkinud 8,6% ja täna 0,57%.