Enampakkumise põhjuseks on praeguse omaniku võlgnevus üürileandja ees – oksjoni abil soovitakse klaarida poolte rahalisi suhteid. „Krüptokaevandamine on üpris energiamahukas tegevus. Võib arvata, et senise omaniku finantsraskuste põhjuseks on kõrged energiahinnad,“ selgitab Kutšmei.

Rekordilised hinnatasemed panevad proovile paljud energiamahukad tootmised. „Võib karta, et finantsraskustega tuleb lähiajal silmitsi seista ka mitmetel teistel krüptokaevandustel, kes oma tegevusega alustades sellist hinnatõusu elektriturul ette näha ei osanud,“ prognoosib kohtutäitur.

Oksjoni alghinnaks on määratud 150 000 eurot ja oksjon algab järgmise nädala neljapäeval. Küll aga ei tasu siit otsida ühtegi videokaarti, sest see kaevandus oli üles ehitatud ASIC kaevuritele. ASICS on loodud selleks, et teha ühte ja ainult ühte asja: kaevandada ühte krüptovaluutat ja seda kiiresti. Kuigi see on suur eelis, siis see on ka tema kõige suurem miinus. Erinevalt videokaartidest (GPU) ei saa ASIC ühegi teise ülesandega hakkama.

Enampakkumise ese kuulub Kett Plokk Mootorid OÜ-le, ettevõte pole viimasel kahel aastal enda tegemiste kohta majandusaruandeid esitanud.

Kuulutusega saab lähemalt tutvuda siin.