USA keskpanga juhi Jerome Powelli sõnul võib olla sobiv aeglustada intressitõusude tempot „juba järgmisel või ülejärgmisel kohtumisel,“ kuid ühtegi otsust tema sõnul tehtud ei ole. Intressidel on tema sõnul veel ruumi tõsta, enne kui need liiga kõrgel on.

„On väga ennatlik mõelda pauside tegemisele,“ ütles Powell.

USA turud võtsid uudise vastu langusega. Tugevaim langus on tabanud suurema tehnoloogiafookusega Nasdaqi koondindeksit, mis on langenud 3,3%. S&P 500 on kukkunud ligi 2,5 ning Dow Jones 1,4%.

„Alates meie viimasest koosolekust laekunud andmed viitavad sellele, et intressimäärade lõplik tase on kõrgem, kui varem oodati,“ ütles Powell.

„Küsimus, millal intressitõusude tempot alandada on nüüd väiksema tähtsusega kui küsimus, kui kõrgele need tõsta ja kui kaua rahapoliitikat piiravana hoida,“ märkis Powell pressikonverentsil.

Föderaalreservi ühehäälse otsusega tõsteti baasintressimäära eesmärk vahemikku 3,75% kuni 4%, mis on kõrgeim tase alates 2008. aastast. Riigivõlakirjade ja hüpoteegiga tagatud väärtpaberite vähendamist jätkatakse plaanipäraselt ehk umbes 1,1 triljoni dollari ulatuses aastas.