Veetud kaubaveoühikute maht vähenes 3,5% võrra 32 959 ühikuni ning veetud reisijate sõidukite maht vähenes 2,7% võrra 62 213 ühikuni.

2022. aasta oktoobris veeti AS-i Tallink Grupp laevadega reisijaid, kaubaveoühikuid ja reisijate sõidukeid järgmiselt:

SOOME – ROOTSI

Oktoobri veomahud kajastavad Turu-Kapellskär ja Helsingi-Stockholmi laevaliinide opereerimist. Kruiisilaev Galaxy lõpetas väljaprahtimise tõttu Turu-Stockholm liinil opereerimise 2022. aasta septembris.

EESTI – SOOME

Oktoobri veomahud kajastavad shuttle-laevade opereerimist.

EESTI – ROOTSI

Oktoobri veomahud kajastavad Tallinn-Stockholmi ja Paldiski-Kapellskär laevaliinide opereerimist. Kaubalaev Sailor viibis hooldustöödel kuni 28. oktoobrini 2022.

Üllatuskasum

Viimases ehk kolmandas kvartalis teenis Tallink oodatust suurema kasumi, 37,9 miljonit eurot, mis on peaaegu sama palju, kui terve 2018. aasta peale kokku teeniti.

„Käesoleva majandusaasta kolmanda kvartali tulemused hakkavad viimaks ometi meenutama normaalsust, millega olime harjunud enne koroonapandeemia puhkemist, ning on kindlasti võrreldes viimaste paari aastaga edasiminek. Kvartaalne kasum seevastu ei ole mõistagi veel ligilähedanegi pandeemiaeelse ajaga võrreldes, aga meil on siiski igati põhjust olla selle tulemusega rahul,“ ütles Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene tulemuste kohta.

Hoolimata tugevast kolmanda kvartali kasumist ollakse auditeerimata tulemuste kohaselt aasta kokkuvõttes jätkuvalt veel 2,3 miljoni euroga miinuses. Meenutuseks: kahel eelmisel aastal oli Tallinki kahjum ligi 165 miljonit eurot. Enne seda kõikus aastane puhaskasum 40–50 miljoni euro juures. Loe pikemalt siit.