Ajujahi telesaates selgitati eile välja üheksa tugevaimat meeskonda, kes jätkavad võistlemist 30 000 euro suuruse auhinnaraha nimel. EAS-i ja Kredexi ühendasutuse koosseisu kuuluva Startup Estonia juhi Eve Peetersoni sõnul on tänavuste top tiimide märksõnaks mitmekesisus.

„Ajujahi käimasolev hooaeg on vaatajatele kindlasti huvitav, sest edasipääsenute hulgas on mitmeid ettevõtteid, kes arendavad nö käega katsutavaid tooteid, mida on teleekraanil põnev jälgida. Ajujahile omaselt on parimate hulgas ka mitmeid sotsiaalseid ettevõtteid, kes püüavad meie elu paremaks muuta teemades nagu õppimine, keskkond või tervislik toitumine,“ selgitas Peeterson.

Edasipääsenute puhul hinnati nii tiimi järjekindlust, toote või teenuse arengut, idee potentsiaali kui ka seda, mil määral tiimid on oma mentorite nõuandeid kuulda võtnud.

Võistlejate sooritusi hindas viieliikmeline žürii, kuhu kuuluvad Eve Peeterson (Startup Estonia juht), Mailiis Ploomann (Elisa Eesti erakliendiüksuse juht ja juhatuse liige), Peeter Koppel (SEB privaatpanganduse strateeg), Ivo Remmelg (NestCap fondijuht ja ingelinvestor) ja Tanel Erm (Microsofti Eesti arenduskeskuse tegevjuht).

Ajujahi üheksa parimat tiimi tänavusel hooajal on The Naturist, FitSphere, Justacart, Pickitwise, Myceen, Steelmonitor, Complok, Kõnekindlus ja Filaret. Tutvu tänaste TOP tiimidega Ajujahi kodulehel.

Ajujaht on Eesti Televisiooni eetris neljapäeviti kell 22:05. Võitja selgub otsesaates 8. detsembril.

Ajujahi kiirendiprogramm ja telekonkurss sünnib avaliku- ja erasektori koostöös ning selle ellukutsuja on EASi ja KredExi ühendasutus. Läbi aastate on Ajujahile esitatud ligi 5000 äriideed ning riigiasutuse programmist on tuule tiibadesse saanud mitmed kohalikud ja rahvusvahelised edulood. Tuntumate vilistlaste hulka kuuluvad näiteks Bolt, Bikeep, Click & Grow, GoWorkaBit, FoodDocs, Groveneer, Timbeter jpt.