Väljaande hinnangul võidakse koondamistega alustada sel kolmapäeval. Juba on ettevõte käskinud mittevajalikud reisid alates käesolevast nädalast tühistada, kirjutab Wall Street Journal.

Septembris kirjeldas Meta juht Mark Zuckerberg esmakordselt plaane meeskondade reorganiseerimiseks ja töötajate arvu vähendamiseks, mille tõi kaasa Meta kasvu järsk aeglustumine. Zuckerbergi sõnul võib Meta olla 2023. aastal väiksem ettevõte kui tänavu.

Meta pressiesindaja keeldus Wall Street Journalile kommentaari andmast.

Sel aastal on Meta aktsiad langenud ligi 73% ja maksavad 4. novembri seisuga 90,64 dollarit. Veel 2021. aasta suvel küündis aktsiate hind pea 380 dollarini. Tehnohiidude seas on tegu suurima langusega. Delfi Ärileht uuris, kas see võib investoritele olla hea ostukoht.

Facebook pole enda koondamistega Silicon Valleys üksi. Twitter vähendas eelmisel nädalal ligi 3700 ametikohta pärast seda, kui Elon Musk lõpetas sotsiaalmeediaplatvormi 44 miljardi dollari suuruse ülevõtmise. Muud ettevõtted, kes on samuti oma töötajate arvu vähendanud või teatanud sellistest plaanidest, on näiteks sõidujagamisfirma Lyft ja kõvakettatootja Seagate Technology Holdings.