Poolteist aastat ametis olnud transpordiameti peadirektor Kaido Padar esitas suvel lahkumisavalduse. Padarist sai õige pea Tallinna Linnatranspordi juht.

Priit Sauk oli alates 16. juulist 2021 RB Rail ASi Eesti filiaali juht, võttes rolli üle endiselt juhilt Aivar Jaeskilt. Sauk oli ettevõttega liitunud sama aasta aprillis tehnilise direktorina.

Värske peadirektor on veendunud, et Transpordiameti loomine oli ainuõige otsus. Tema sõnul oli Eesti riigi efektiivsuse mõttes õige koondada kõigi transpordiliikide ülene investeeringute kavandamine, elluviimine ja järelevalve.

Sauki sõnul on tema eesmärgiks võimaldada poliitikutele otsustamiseks adekvaatset ning analüüsidel põhinevat infot ja samuti viia ellu kokkulepitut. „Soovin arendada meie meremajandust, lennundusohutust ja laiemalt kõiki transpordiühendusi. Fookuses saavad kindlasti olema efektiivsus, kliendisõbralikud teenused aga ka e-teenuste arendamine. Kindlasti vajab tunnustamist ja toetamist ka Transpordiameti meeskond,“ ütles Sauk.

Majandus- ja taristuminister Riina Sikkuti sõnul on uuel Transpordiameti peadirektoril pikaajaline kogemus transpordi- ja ehitusvaldkonnas ning samuti oli ta juures ka Transpordiameti loomisel. „Organisatsioon, mis on viimastel aastatel läbi elanud suuri muudatusi, vajab nüüd ühtse meeskonna ehitamist, kes suudaks jätkusuutliku ja kvaliteetse liikuvuse väljakutse Eesti jaoks lahendada,“ märkis minister.

Sauk on üle 28 aasta töötanud ehitusvaldkonnas juhtivatel kohtadel, sealhulgas juhatuse liikmena sellistes ettevõtetes nagu Tartu Maja AS, Estiko AS, Koger & Partnerid AS, YIT Ehitus AS, Teede REV 2 AS ja SRV Ehituse AS. Enne RB Raili minekut töötas ta viis aastat peadirektori ja projektijuhi ametikohtadel maanteeametis, kus ta juhtis ettevalmistusi Lennuameti, Veeteede Ameti ja Maanteeameti ühinemiseks Eesti Transpordiametiks.