Kuigi nii USA aktsiaindeks S&P 500 kui suuremaid Euroopa aktsiaid koondav Stoxx 600 kerkisid oktoobris eurodes üle 6%, siis Tallinna börs pidi leppima napi 0,6% miinusega.

Vesi seega kõiki paate ühtselt ei kergitanud ning algselt paigutatud 1000 eurost rohkem on oktoobri seisuga alles 7% ennustajatest. 900-1000 eurone portfell on 13,9% ennustajatest ning kõige enam ehk pea 29% portfelle on vahemikus 800-900 eurot. Üle 50% ehk vähem kui 500 eurot on portfellis alles ligi 6% ennustajatest.

Möödunud kuul langesid ka kolm ülekaalukalt kõige populaarsemat aktsiat, millele panustas üle poole ennustajatest: Enefit Green, Coop Pank ning LHV Group.

Meenutuseks: jaanuaris tuli teha üks kuni kolm valikut, millised investeeringud võiksid olla 2022. aasta 31. detsembriks kõige suuremas võidus. Võitjale saab osaks au ja kuulsus ning lisaks 1000 eurot puhtalt kätte, mille saab näiteks võidu toonud positsioonidesse investeerida. Kokku tegi ennustusi ligi 1100 osalejat.

Oktoobri lõpus on suurim portfell kerkinud 1362,16 euroni ning väikseim portfell on väärt 237,91 eurot. Viimasest leiab panused ainult krüptodele: Avalanche, Solana ja tugeva krahhi üle elanud Terra.

Mitmed osakud leidsid oktoobris jõudu ka üksjagu kerkida. Leidis neid nii USA börsilt kui krüptode hulgast. Pea 106% tõusis Dogecoin, kuid TOPi see kedagi veel ei aidanud. Samas Moderna ning GameStopi aktsiate üksjagu madalam tõus aitas neid, kes asuvad esikohale ligemal.

Näiteks Natalja K, kel kogu raha on pandus Moderna aktsiale, kerkis võrreldes septembri lõpuga 208 kohta ning tõusis kohale 19. Uusi tulijaid on TOP 20 seas teisigi.

Esikolmikule ning paljudele teistele on abiks tõik, et nende valitud osakutega ei olegi kas üldse või suurel osal ajast võimalik kaugelda, mis hoiab hinna kindlalt paigal. Nõnda on näiteks kohaliku krüptoplatvormi Change osakutega, mis alates mai lõpust paigal seisnud on. Samuti on kauplemine piiratud näiteks Fermi Energia osakutega. Karuturul abiks ikka.

Ennustusmängu lõpp ning 1000 eurone auhinnaraha ei ole enam kaugel. Jäänud on vaid kaks kuud.

Valikuid 2022. aasta suurimate tõusjate peale sai teha 18. jaanuarist kuni 31. jaanuarini ning võitjaks osutub see, kelle kokku pandud kuni kolmest valikust koosnev portfell 2022. aasta lõpuks kõige rohkem kerkib. Populaarsemaid valikuid saab näha siin.