Müügitulu moodustas III kvartalis 36 miljonit eurot kasvades võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 13%. Kontserni korrigeeritud EBITDA oli III kvartalis 18 miljonit eurot (+5%) ja kasum 12 miljonit eurot (+11%).

Kontserni tulemusi mõjutasid oluliselt COVID-19 pandeemia piirangute kaotamine ja reisijate arvu taastumine, aga ka kaubamahtude jätkuv langus. Piirangute kaotamise ja reisijate kindlustunde suurenemise mõjul kasvas reisijate arv 9 kuuga üle kahe korra, seda eelkõige Helsingi liinil (+137%), lisaks enam kui kolmekordistus kruiisireisijate arv. Võrreldes pandeemia eelse 2019. aastaga oleme reisijate arvus siiski veel 40% madalamal tasemel. Kaubamahtude languse taga on eelkõige puistlasti ja vedellasti mahtude neljandat kvartalit järjest kestev langus. Laevanduses toetasid tugevat kolmandat kvartalit kasvava nõudluse põhised Regula lisareisid ja jäämurdja Botnica 100% kasutusmäär.

9 kuu kokkuvõttes oli müügitulu 93 mln eurot (+15%), korrigeeritud EBITDA 47 miljonit eurot (+14%) ja kasum 24 miljonit eurot (+26%).

Nii 9 kuu kui III kvartali müügitulu ja kasumi kasvu vedas reisijate äri jätkuvalt tugev taastumine, mis kattis ka kaubaäri sanktsioonide negatiivsed mõjud majandustulemustele. Reisisadamate 9 kuu müügitulu ja korrigeeritud EBITDA ületasid isegi kogu 2021. aasta tulemust.

Samas süvenes ettevõtte sõnul inflatsiooni surve tegevuskuludele ja tööjõukuludele, mis kokkuvõttes vähendas EBITDA marginaali. Kehtestatud sanktsioonide negatiivne mõju on kujunenud oodatust väiksemaks, 2022. aastal on see hinnanguliselt 2,5 mln eurot, kuna sanktsioone on rakendatud aasta jooksul järk järgult.

Tallinna Sadama aktsia on alates aasta algusest langenud 27% ja maksab 1,41 eurot.