Coop Pank jätkas oktoobris klientide arvu ja ärimahtude jõudsat kasvatamist ning efektiivset tegutsemist. Kuigi turul on finantseerimistoodete taotlused vähenenud ja hoiuste kasv on pidurdunud, suutis Coop Pank olla tulemuslik ja kasvatas oktoobris nii laenu- kui ka hoiuste portfelle,“ kommenteeris Coop Panga tegevjuht Margus Rink.

See näitab tema sõnul, et kodumaine Coop Pank on jätkuvalt kohalike klientide jaoks olemas ja valmis ka keerulisematel aegadel lahendusi pakkuma.

Coop Pank teenis oktoobris rekordilise kuukasumi, milleks oli 2,4 miljonit eurot. Panga omakapitali tootlus oli 22,3% ja kulu-tulu suhe 46%.

„Meie kasvuloo jätkumist usuvad ka meie aktsionärid, kes kinnitasid 1. novembril toimunud erakorralisel üldkoosolekul otsuse emiteerida uusi aktsiaid ning viia lisakapitali kaasamiseks läbi aktsiate avalik pakkumine. Lisakapitali kaasamise toel saame jätkata panga ärimahtude kasvatamist ja seeläbi luua eeldused aktsionäride investeeringute väärtuse kasvuks. Aktsiakapitali suurendamisega soovime olla valmis võimalusteks, mis avanevad majanduskasvu pidurdumise käigus ja omada tugevat kapitalibaasi hetkel, mil majandus pöördub taas kasvule,“ lisas Rink.

  • Oktoobris kasvas panga klientide arv 2800 võrra ja arveldavate klientide arv 1400 võrra. Kuu lõpuks ulatus klientide arv 141 600-ni ja arveldavate klientide arv 63 700-ni. Aastaga on kliendibaas kasvanud 29%.

  • Panga klientide hoiuste maht kasvas oktoobris 39 miljoni euro võrra ulatudes kuu lõpu seisuga 1,39 miljardi euroni. Äriklientide hoiused kasvasid 17 miljonit eurot, eraklientide hoiused kasvasid 1 miljon eurot. Rahvusvahelistelt platvormidelt kaasatud hoiuste maht kasvas 21 miljoni euro võrra. Aastaga on panga hoiuste maht kasvanud 32%.

  • Panga laenuportfell kasvas oktoobris 29 miljoni euro võrra ja jõudis kuu lõpu seisuga 1,24 miljardi euroni. Ärilaenude portfell kasvas 14 miljonit eurot, kodulaenude portfell kasvas 9 miljonit eurot, liisingu portfell kasvas 4 miljonit eurot ja tarbijafinantseeringu portfell 1 miljonit eurot. Aastaga on panga laenuportfell kasvanud 42%.

  • Võrreldes möödunud aasta esimese kümne kuuga on käesoleval aastal sama ajaga panga netotulud kasvanud 36% ja tegevuskulud 22%.

  • Pank teenis oktoobris 2,4 miljonit eurot puhaskasumit. Aasta esimese kümne kuuga on pank teeninud 16,2 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 42% rohkem kui aasta tagasi samal perioodil.

  • Panga omakapitali tootlus oli oktoobris 22,3% ja kulu-tulu suhe 46%. Käesoleva aasta kümne kuu omakapitalitootlus on 16,6% ja kulu-tulu suhe 51%.

Viimase ühe kuuga on Coop Panga aktsia kerkinud üle 11%, kuid aasta algusest alates on aktsia 17% madalamal.