Suurbritannia kuningas Charles III maksab oma sadadele töötajatele toetust, kuna inflatsioon on Suurbritannias kahekohaline.

Väljaandele The Sun kommenteeris anonüümseks jäänud allikas, et kuningas maksab oma taskust 600 naela neile töötajatele, kes teenivad aastas alla 30 000 naela. Toetust saavad näiteks koristajad, teenijad ja lukksepad. „Kuningas maksab oma taskust toetust tema juures vähem teenivatele töötajatele, et aidata neil toime tulla elukallidusega,“ ütles isik väljaandele. „Suuremat toetust saavad need, kelle palk on kõige madalam ja kes seda rohkem vajavad. See peegeldab riigi tegelikku olukorda,“ lisas allikas.

The Suni andmetel saavad 400 naelsterlingi suuruse toetuse töötajad, kes teenivad aastas 30 000-40 000 naelsterlingit. Töötajad, kes teenivad aastas 45 000 naelsterlingit, saavad 350 naelsterlingit. Töötajad, kellele palee pakub majutust, saavad lisaks 200 naelsterlingit. Tööhõive veebilehe Indeed hinnangul ulatub kuningliku majapidamise töötajate keskmine palk aastas 15 330 naelsterlingist koristajate puhul kuni 57 446 naelsterlingini hankejuhtide puhul.