Enefit Greeni tuuleenergia valdkonnajuht Lauri Ulmi sõnul tahab ettevõtte uutes parkides esimesel võimalusel tootmist alustada. „Iga uus tuule- või päikesepark Eestis ja lähiriikides aitab elektrihinda tarbija jaoks soodsamaks muuta. Maismaatuulepargid on praegu olemasolevatest tehnoloogiatest kõige odavam viis elektri tootmiseks ning hindade alla toomiseks on iga uus park väga vajalik,“ sõnas Ulm.

Järgmisel aastal valmivad järkjärgult Enefit Greeni uued tuulepargid Eestis, Leedus ja Soomes. Kokku lisandub üle 200 megavatti tuuleenergia tootmisvõimsust ja enam kui 700 gigavatt-tundi rohelist elektrit aastas. Selline elektrikogus katab enam kui 200 000 keskmise Eesti majapidamise aastase tarbimise.

Kõige kaugemale on ehitus jõudnud Leedus, kus 43-megavatise võimsusega Šilale II tuulepargis on püsti 11 tuulikut 12st. Tuulikute tornid, gondlid ja labad on kohal ka 75-megavatises Akmene tuulepargis. Lüganuse valda rajatava Purtse hübriidpargi viie tuuliku labad ja muud osad jõuavad Eestisse detsembris. Põhja-Soomes paikneva Tolpanvaara tuulepargi 13 vundamenti on samuti valmis ning tuulikud tarnitakse sinna järgmise aasta kevadel.

Ulmi sõnul kulub tuulepargi ehitamiseks keskmiselt poolteist kuni kaks aastat. „Ligipääsuteede, vundamentide ja kaablite rajamine on ehitustöödest kõige mahukam osa. Kui need tööd on valmis ja tuulikuosad platsil kohal, siis tuulikute püstitamine ise käib heade ilmaolude korral suhteliselt kiiresti. Tuulepark saab tarbijate jaoks elektrit tootma hakata kohe pärast võrku ühendamist. Viimane eeldab süsteemide põhjalikku kontrolli, et kõik töötaks nii, nagu peab,“ kirjeldas Ulm tuulepargi ehitamist.

Enefit Green investeerib nelja tuulepargi ehitamisse kokku enam kui 225 miljonit eurot.