„Euroopa keskpank tõstis oktoobri lõpus intressimäärasid, mis omakorda on tõstnud turul valitsevaid intresside baasmäärasid, näiteks euribori. Kui seni on intressimäärade tõus mõjutanud peamiselt laenude valdkonda, siis tegelikkuses avaldab see mõju ka tähtajalistele hoiustele. Seetõttu korrigeerisime ka Inbanki uutele tähtajalistele hoiustele pakutavaid intresse, et vastata paremini klientide ootustele,“ sõnas Inbanki Eesti äriüksuse juht Valdeko Kübarsepp.

Intressimäärad sõltuvad eelkõige hoiustamisperioodi pikkusest – mida pikem periood, seda kõrgem intress aastas. Näiteks 12-kuulise perioodi puhul on intress Inbankis 2,6%, kuid 60-kuulise perioodi puhul juba 3,5%. Intressitulu makstakse kõikidele kuni 300 000 euro suurustele hoiustele.

Sarnaselt on hakanud ka teised pangad hoiuste intresse tõstma. Coop Pank teatas novembri alguses, et tõstab aastase tähtajalise hoiuse intressi 2,5%-ni ja suurendab 1%-list intressi teeniva nõudmiseni hoiuse summa 500 000 euroni. Oktoobri lõpus teatas SEB, et tõstab nii era- kui ka äriklientide euro ja USA dollari tähtajaliste hoiuste intressimäärasid. Sõltuvalt perioodist on eurodes arveldades intress 0,1-0,7%.