Haridusprogrammi Ettevõtlik Kool edulugude konkursi „Õppimine on põnev!“ komisjon valis 168-st eduloost välja 12 nominenti neljas erinevas kategoorias. Kokku esitati edulugude konkursile „Õppimine on põnev!“ 168 edulugu kolmeteistkümnest maakonnast. Kõige suurem hulk edulugusid esitati Lääne- Virumaalt ja Ida-Virumaalt, mõlemast maakonnast 33 edulugu. Maakondlik žürii tegi omad valikud teatavaks augusti lõpuks. Riiklikule žüriile esitati hindamiseks kokku 52 edulugu. Kõige populaarsemad kategooriad olid parim koostöötegu ja parim haridustegu, mõlemad 19 edulooga.

Programmijuhi Piret Torm-Mirontšiku sõnul oli sellel aastal palju ägedaid ja inspireerivaid edulugusid, millede vahel oli raske valikuid teha. Koolides ja lasteaedades toimuvad väga ettevõtlikud ja elulised tegevused, mida oleks patt mitte teistega jagada. Tuleb tunnistada, et edulugude tase on aasta-aastalt aina kõrgem, ideed ja tegevused on tõesti väga üllatavad ning mitmekülgsed. Kasvatatakse munadest tibusid, vastsetest liblikaid, planeeritakse noortekeskuseid merekonteinerisse, rajatakse aianurkasid ja terrasse, tegeletakse teatri või vaimse tervisega.

Nominentide valimine toimus kahes osas: esmalt viiakse läbi hindamine maakondlikul tasemel ja igast maakonnast esitatakse üleriigilisele hindamisele kolm parimat lugu, mida hakkasid seejärel hindama haridusvaldkonna eksperdid üle Eesti.

Kategooriate nominendid 2022:

Kategooria: Parimad praktikad TULEMi rakendamisel

1. Lõiminguprojekt: teatrifestival (Väätsa Põhikool)

2. Projekt „Mustrid meie ümber“ (Rakvere Rohuaia Lasteaed)

3. Meie muudame oma kodukoha kaunimaks (Roosna-Alliku Põhikool)

Kategooria: Parim koostöötegu

1. Nina sisse ja käed külge! (Viljandi Gümnaasium)

2. Munast tibud/kana (Tartu Hansa Kool)

3. Albu kogukonna „Sajandi muusikal“ (Albu Põhikool)

Kategooria: Ettevõtlik haridustegu

1. Loomekas loomeruumi loomine (Tallinna Vanalinna Hariduskolleegium)

2. Jõhvi Gümnaasiumi katuseterrassi projekt

  1. Ettevõtlike IT-huviliste õpilaste eesmärgipärane rakendamine kooliellu ehk IT-õpilased (Gustav Adolfi Gümnaasium, Tallinn)

Kategooria: Noorte algatus

1. Võrumaa Noorte Seiklusmatk (Haanja Kool)

2. Kiri presidendile (Kohtla-Järve Slaavi Põhikool)

3. Lastevanemad häkkisid noorte sisemaailma (Kalmetu Põhikool)

Laureaadid selguvad hariduskonverentsil „Ennast juhtiv väärtust loov noor ei ole imeloom!“ 26. jaanuaril 2023. aastal veebi vahendusel. Tegevusi viiakse ellu Euroopa Sotsiaalfondi toel.