„Turvaline ja usaldusväärne isiklik transpordivahend on paljudes arengumaades üks võtmemuresid, mis põhjustab sotsiaalset ja majanduslikku tõrjutust. Isiklik transpordivahend võimaldab palju lihtsamini ligipääsu tööturule, haridusele ja avalikele teenustele, samas kui ühistransport on pahatihti ebausaldusväärne, aeglane ja ebaturvaline,“ ütles Planet42 tegevjuht ja kaasasutaja Eerik Oja.

„Meie keskmine klient teenib igakuiselt enam kui 1300 eurot kätte, kuid ülikonservatiivsed pangad ei soovi talle sellegipoolest finantseeringut pakkuda. Töötame igapäevaselt selleks, et muuta isiklik auto lihtsamini kättesaadavaks nendele inimestele, keda pangad ebaõiglaselt ignoreerivad,“ lisas Oja.

Tänaseks pakub Planet42 pikaajalise autorendi teenust enam kui 900 Lõuna-Aafrika Vabariigi automüüja kaudu, kuid Oja sõnul võimaldab turg partnerite arvu kasvatada tuhandetesse.

Kaasatud raha abil refinantseeriti varasem 13,5 miljoni dollari suurune laen ja ülejäänu investeeritakse ettevõtte kasvu ning laienemisse Lõuna-Aafrika Vabariigis. Alates tegevuse alustamisest 2017. aastal on Planet42 ostnud klientidele pea 14 000 autot, teeb koostööd üle 900 autode edasimüüjaga ja laieneb aktiivselt ka Mehhiko turul.

2017. aastal Lõuna-Aafrika Vabariigis tegevust alustanud Planet42 on tänaseks ostnud oma klientidele pea 14 000 autot. Ligikaudu pooled neist on ostetud viimase aasta jooksul, mis näitab ettevõtte jätkuvat kiiret kasvu.

„Rivonia Road on põnevil, et saab teha koostööd Planet42-ga ning tagada ettevõttele jätkuvaks kiireks laienemiseks vajalik kapital. Nii saab Planet42 jätkata oma missiooni võimaldamaks ligipääsu isiklikule transpordile kümnetele tuhandetele inimestele,“ ütles Rivonia Road Capitali kaasasutaja ja tegevpartner Daniel Zinn.

„Planet42 on unikaalne ja innovatiivne ettevõte, mis pakub paljudele inimestele eluliselt olulist teenust. Ettevõtte asutajad ja selle meeskond on suutnud kinnitada kanda väga suurtel turgudel, mis on pikka aega olnud alateenindatud. Oleme hea meelega osa Planet42 eduloost,“ lisas Zinn.

Eelmise aasta lõpus laienes Planet42 ka Mehhiko turule, mis on pressiteate sõnul oma olemuselt sarnane Lõuna-Aafrika Vabariigiga, kus suur osa rahvastiku tööealistest inimestest seisavad tihti silmitsi pankade konservatiivsusest tingitud alateenindatusega. Tänaseks on Planet42 Mehhikos ostnud juba üle 100 auto. Ettevõte on seadnud eesmärgiks, et 2026. aasta lõpuks on erinevatel turgudel ostetud autosid 1 miljonile perekonnale.

Planet42 asutasid Eerik Oja ja Marten Orgna 2017. aastal Lõuna-Aafrika Vabariigis. Ettevõtte peakontor on Eestis. Ettevõte on tänaseks kaasanud üle 100 miljoni dollari investoritelt nagu Naspers, Change Ventures, Startup Wise Guys, Lendable, Rivonia Road Capital ning ingelinvestoritelt nagu Martin Villig (Bolt) ja Ragnar Sass (Pipedrive). Ettevõte omab 2020. aastast CarbonNeutral® sertifikaati, mille väljastas kliima- ja keskkonnateadliku investeerimise eksperte koondav Natural Capital Partners.