„Meie nägemusel pole karuturg veel läbi,“ sõnas suurpanga strateeg Peter C. Oppenheimer kirjas klientidele. Tema hinnangul on ettevõtete valuatsioonid liiga kõrged tulenevalt kasvu pidurdumisest ning surutise võimalusest. Jätkusuutlikuks taastumiseks on vaja, et intressimäärad jõuaksid oma tõstetsükli tippu, lisas ta.

Sarnases meeleolus oli Oppenheimer ka kaks kuud varem, septembri alguses, öeldes siis, et majanduse pehme maandumine pole väga tõenäoline. Hoiatuse järgselt langes S&P 500 järgneva viie nädala jooksul 10,6%, kuid sellele järgnes taastumine. Indeks on oktoobri põhjast tõusnud enam kui 10%, jõudes peaaegu tagasi septembri algusesse. Kergendust pakkus oktoobri inflatsiooninäitaja, mis oli oodatust väiksem, näidates tasapisi taandumise märke.

„Hiljutine aktsiate taastumine pole esimene, mida me selle karuturu jooksul oleme näinud. Meie nägemuse kohaselt võib intressitõstete kiirusel (mitte absoluutsel tasemel) olla potentsiaal teha rohkem kahju, kui investorid pööravad üha rohkem tähelepanu kasvu ja kasumi nõrkustele.“ Petlikuks karuturu ralliks osutus suvine tõus, kui juuni keskpaigust alates tõusis S&P 500 kahe kuuga 17,4%.

„Me jätkuvalt arvame, et aktsiaturud on lähiperspektiivis tõenäoliselt volatiilsed ning langevad enne kui leiavad uue põhja 2023. aastal,“ lisas Oppenheimer. „Seega, kui lühiajaliselt survestavad riskid globaalseid aktsiaturge allapoole, on tõenäoline, et nad jõuavad „lootuse“ faasi 2023. aastal. Me ootame, et üleüldine tootlus praeguse ja järgmise aasta lõpu vahel on suhteliselt väike.“