„Šiaulių bankas kontsernil on Leedus juba tugev positsioon finantseerimisturul. Ettevõttel on olemas ka laiapõhjaline baas ja eeldused kliendivajaduste rahuldamiseks. Pank haldab suurimat klienditeeninduse võrgustikku ja arendab kaasaegseid digitaalseid lahendusi, mis võimaldavad klientidel valida, mis kanalis ja viisil nad enda teenindamist soovivad. Pürgides turuliidriks, tugevdame nüüd oma positsiooni jaeäri segmendis,“ avaldati pressiteates.

Ühinenud jaeärisse lisanduks INVL kontsernist 237 500 jaeklienti ja 1,04 miljardi euro väärtuses hallatavat eraklientide vara, samuti ligi 190 spetsialisti pensionifondide, investeerimisfondide valitsemise ja elukindlustuse valdkonnas. Eestis pakub INVL kontsern oma klientidele elukindlustusteenust ning selle valitsetavate varade maht riigis oli tänavu septembri lõpus 34,5 miljonit eurot.

Tehingu väärtus on 40,2 miljonit eurot. Lepingu kohaselt omandab INVL 9,39%-lise osaluse Šiaulių bankas. Tehingu lõpuleviimiseks emiteeriks Šiaulių bankas uue sihtaktsia, mida Invalda INVL kontsern ostaks hinnaga 0,645 eurot aktsia kohta.