Videod näitasid tehasetöötajate ja märulipolitsei vahelisi kokkupõrkeid. Üks osalenutest ütles BBC sõnul, et politsei kasutas liigset jõudu. Kokkupõrked tekkisid pärast seda, kui Foxconn, Apple'i suurim tarnija ja Zhengzhou linnas asuva tehase operaator, sulges töötajad tehasesse, et täita Hiina rangeid COVID meetmeid.

„Nad muutsid lepingut nii, et me ei saanud toetust, nagu nad olid lubanud. Nad hoiavad meid karantiinis, kuid ei paku meile toitu,“ ütles üks Foxconni töötaja BBC andmetel kohalikus otseülekandes.

Foxconn püüdis korduvalt töötajaid veenda jääma ning pakkus uutele töötajatele suuremat palka ja preemiaid, et nad ettevõttega liituksid.

Apple hoiatas selle kuu alguses, et Zhengzhou tootmise häirete tõttu peab ettevõte iPhone 14 mudelite tarneaegu pikendama. Bloomberg teatas toona, et Apple kärpis tarneahelaprobleemide tõttu iPhone 14 toodangut 3 miljoni ühiku võrra.

Ettevõtte aktsia käekäik on sellest hoolimata paranenud, viimasel kauplemispäeval kerkis aktsia 1,47% ja kaupleb 150 dollari ümber.