Elisa on oma hindu tõstnud läbi terve aasta ja kõigi toodete-teenuste lõikes, vahendab ERR. Enim on kasvanud lõpptarbijale suunatud elektroonikaseadmete hinnad, suisa üle 20 protsendi. Paraku pole Elisa hinnatõusudel ka veel lõppu näha.

„Lisaks sellele, et meil on sõda Ukrainas ja energiakriis, täiesti ettearvamatud energiahinnad, siis me paratamatult puutume kokku ka Hiina väga konservatiivse Covidi-poliitikaga, mis tähendab, et siiamaani pannakse kohati tehaseid kinni, siiamaani kohati seisavad laevad erinevates sadamates ja ootavad kaupa, mis lõhub ära tarneahelad ja paratamatult kohati tekitab ka kunstlikku defitsiiti elektroonikakaupade puhul. See kõik kergitab hindu,“ selgitas Elisa juhatuse liige Mailiis Ploomann.

Elisa hinnatõusu tõukab tagant ka teleteenuste klientuuri suur langus. Pärast Vene kanalite keelamist on Eesti turult kadunud 30 000 kuni 40 000 perekonda, kes ei osta enam ühegi teleteenuse pakkuja paketti.

Tele2 tegi peamised hinnatõusud ära juba sügisel. 1. detsembrist muutub ka Tele2 äriklientide teenusepakett, mis lisaks sisulistele muutustele kallineb umbes 15 protsenti.

Ärileht kajastas, et Telia puhul leiab 1. jaanuaril 2023 aset hinnamuudatus, mis puudutab peaasjalikult Diili ning väiksemal määral ka Telia mobiilsideteenuse kliente. Hinnatõususust mõjutatud klientidel saab keskmine hinnamuudatus olema 22%.

Aga ka juba sellest aastast, alates 1. detsembrist muutuvad Telia koduseadmete üürile kehtivad kuutasud – uueks üürihinnaks digiboksidel on 3,00 €/kuu ja püsivõrgu ruuteritel 4,00 €/kuu. Kuni detsembrini oli Telia digiboks 1,99 €/kuu ning püsivõrgu ruuter 2,99 €/kuu. Seega tõuseb digiboksi hind 50% ja ruuteri hind 33%.