Coop Pank pakub investoritele 7,6 miljonit uut Coop Panga aktsiat, mida võib investorite suure huvi korral suurendada 10,1 miljoni aktsiani. Uute aktsiate pakkumishind on 2,00 eurot aktsia kohta ehk pakutavad aktsiad on odavama hinnaga kui need, mis hetkel Nasdaqi börsil kauplevad.

Aktsiaid saavad märkida kõik investorid, kuid Coop Pank eelistab aktsiate jaotamisel 30 600 olemasolevat aktsionäri, kellele tagatakse uute aktsiate kogus proportsionaalselt nende osalusele Coop Pangas. Kui olemasolevad aktsionärid kogu emissiooni mahtu täis ei märgi, jaotatakse ülejäänud aktsiad kõigi investorite vahel vastavalt märgitud aktsiate arvule ja nõudlusele ning sellisel juhul on pangal õigus eelistada oma praeguseid kliente ja võlakirjainvestoreid.

Coop Panga suurimad aktsionärid Coop koos kohalike ühistutega, Capital Milli gruppi kuuluv CM Capital ja ettevõtja Andres Sonn ning panga juhatuse liikmed on andnud garantii märkida uusi aktsiaid emissiooni baasmahust ligi 60% ehk kogumahus umbes 8,5 miljonit euro eest.

Lisaks on 25 000 aktsiat märkinud EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas läbi ettevõtte Miemma Holding.

Viimase 5 aastaga tegevusmahte mitmekordistanud ja tänaseks Eesti pangandusturul üle 5% suurust turuosa omav Coop Pank soovib kasutada emissiooniga kaasatavat 15-20 miljonit eurot panga omakapitali suurendamiseks, mis loob võimaluse panga ärimahtude edasiseks kasvuks.

Coop Panga uusi aktsiaid saab märkida kuni 29. novembril kell 16.00-ni. Pank otsustab aktsiate jaotuse pärast pakkumisperioodi lõppu 30. novembril 2022 või sellele lähedasel kuupäeval ning avaldab pakkumise tulemused 01. detsembril 2022 või sellele lähedasel kuupäeval.

Eesti kapitalil põhinev Coop Pank on üks viiest Eestis tegutsevast universaalpangast. Pangal on 141 600 igapäevapanganduse klienti. Coop Pank kasutab jaekaubanduse ja panganduse vahel tekkivat sünergiat ning toob igapäevased pangateenused inimeste kodu lähedale. Panga strateegiliseks aktsionäriks on kodumaine kaubanduskett Coop Eesti, mille müügivõrgustikku kuulub 330 kauplust.