Tehingu tulemusena saab META osaks Rud Pedersen Groupist. 13 riigis tegutsevas ettevõttes on ligi 500 töötajat, 75 partnerit ning sadu piiriüleseid kliente.

„Rud Pedersen Group on tõusnud parimaks avalike suhete ettevõtteks Euroopas, sest neil on oma ambitsioonidele vastav juhtkond, asjade ärategemise kultuur ja ettevõtlik vaim. Need on samad omadused, mis on META-l võimaldanud oma koduturul samasse staatusesse kasvada. Rud Pederseni kultuur ja vaated lähevad kokku meie omadega – edujanu, läbipaistvus omavahelistes suhetes ja otsekohene töö- ja nõustamisstiil, turvaline töökeskkond - need võimaldavad inimestel töötada suure vastutuse ja kõrge pinge all ja saavutada tulemusi. Meie klientide jaoks on tehingul selged plussid – oleme nüüd Balti äriregioonis ja kolmes pealinnas üks meeskond, kuhu kuulub sadakond konsultanti ja eksperti, kes toetavad oma kliente üle kogu kommunikatsiooni spektri – valitsussuhetest maine juhtimiseni, brändi- ja digikommunikatsioonist kriisikommunikatsioonini,“ ütles META juhtivpartner Andreas Kaju.

Rud Pedersen Group asutaja ja president Morten Rud Pedersen nägi tehingus võimalust võtta kogu Balti regioonis sisse turuliidri positsioon.

„Tervitame soojalt uusi kolleege meie grupis! Nüüd oleme suutnud koondada Balti riikide turuliidrid ühte tiimi ja selliseid konkurentsieeliseid soovime oma klientidele pakkuda üle kogu Euroopa. META lähenemine oma klientide nõustamisele nii poliitikakujundamises kui avalikus kommunikatsioonis on otsekohene, pragmaatiline ja suhted omavahel kui ka ühiskonnaga läbipaistvad. See klapib meie grupi Põhjala pärandi ja kultuuriga väga hästi. Koos teeme nii Eesti kui rahvusvaheliste ettevõtete jaoks suuri asju!“ ütles Pedersen.

Seni Rud Pedersen Eesti üksust juhtinud Kairi Uustulnd asub META valitsussuhete tiimi juhiks. Turunduskommunikatsiooni tiimi juhib jätkuvalt Ann Hiiemaa ning mainetiimi Rainer Laurits. Ott Lumi võtab sisse valitsussuhete erinõustaja rolli, kus jätkab mitme META strateegilise projekti juhtimist.

„Oleme seni keskendunud puhtalt valitsussuhetele. See on meie jaoks olnud väga loomulik areng, et laiendades strateegiliselt oma teenuseid, oleme valinud selleks turul parimad eksperdid mitte üksnes oma oskuste vaid ka ettevõtluskultuuri põhjalt. Ühinemine Meta Advisory meeskonnaga laiendab väärtuspakkumist mõlema ettevõtte klientide jaoks – kahe tugeva tiimi sünergias pakume ka edaspidi nii kohalikku ekspertteadmust kui rahvusvahelist kogemust,“ ütles üle 4 aasta Rud Pederseni valitsussuhteid juhtinud Kairi Uustulnd.