Toiduhindade tõus mõjutab nüüd ka keskklassi. Just nende ostujõud vedas viimastel aastatel sisetarbimist aina ülespoole. „Toidu koju tellimine on praktiliselt ära jäänud, see on mugavusteenus ning kasutan üksnes häda korral. Hinnad on lemmikkohtades ropult tõusnud ja osa kohti näikse lausa iga nädal euro-paar juurde keevitavat,“ ütleb produtsent Ylle Tampere. Ylle peres teenib tulu kaks inimest, söögilaua taha istub aga kuni viis inimest. Toidule kulub pere eelarvest u 16%.

Sellegipoolest on Tampere otsinud kokkuhoiukohti. Peale toidu koju tellimise lõpetamise on ta hakanud hoolsamalt jälgima sooduspakkumisi. „Pöördusin tagasi päevamenüüde tegemise juurde. Vastavalt sööjate arvule planeerin söögid. Planeerimise ja läbimõtlemise tulemusena ostan vähem, aga kvaliteetsemat toitu. Tellin rohkematest kohtadest, näiteks kala hulgilaost, rohumaaveist otse talunikult jne,“ lausub ta. Peale selle kasutab ta väikest nippi, mis annab samuti kokkuhoiu: kui käia poes varahommikul, satub soodustoodetele, millest on hiljem lett lage.