„Tänases keerulises ja ettearvamatus majandusolukorras rekordkäibe saavutamine on mõistagi meie meeskonnale rõõmustav tulemus,“ võttis Sauna Group AS-i juhatuse liige Henri Lindal kuu kokku.

Saunum Groupi konsolideeritud novembrikuu müügikäive keriste, keriste lisade, sauna sisekliimaseadmete, kerise automaatika ja saunaehituse müügist ulatus 302 200 euroni, millest keriste ja keristelisade müük oli 207 200 eurot ja saunaehituse müük 95 000 eurot. Täpselt aasta tagasi, 2021. aasta novembris oli ettevõtte käive 150 500 eurot (135 300 kerised ja keriselisad ning 15 200 saunaehitus).

„Hea on tõdeda, et käibes ei olnud mitte ühtegi üksikut suurt tellimust, vaid müük jaotus ühtlaselt paljude tellimuste vahel. Kokku saatsime kaupa Eesti partneritele lisaks 13 eksportturule. Ekspordimaht käibest moodustas 65%. Saunaehituse käive on jõudnud keskmiselt 100 000 euroni kuus, kuhu soovisime käesoleva aasta lõpuks jõuda,“ lisas Lindal. „Oktoobrikuise Stuttgardi messi järelsuhtlus hetkel toimub ning esimene messikontaktist alguse saanud koostööleping on ka sõlmitud. Järgmistele kuudele vaatame vastu pigem positiivselt ja lootusrikkalt, sest koostööpartneritelt tulnud tagasisidest tundub, et turu kõige suurem madalseis on möödas,“ ütles Lindal.

Novembri viimastel päevadel jõudis edukalt lõpule Saunum Base seadme sertifitseerimisprotsess Põhja-Ameerika turgudele. UL LLC hindas, et Saunum Base seade on vastavuses UL875 ja CSA C22 standarditega, mis tagavad kõrgeima ohutusklassi nii USA kui Kanada turgudele. Jaanuaris täidab Saunum Saunas OÜ ühtlasi esimese suure tellimuse oma USA maaletoojale.

Alates 2022. aasta algusest on Saunum Groupi aktsia langenud 66% ning maksab 8,44 eurot.