Töötajad, kelle sõbrad või pereliikmed võetakse tööle Hiina Zhengzhou tehasesse, saavad lisatasu 1000 jüaani (141 dollarit). Foxconni töötajatele, tänu kellele leitakse uus töötaja, makstakse 500 jüaani, kui uus töötaja jääb ettevõttesse tööle 15 päevaks. 500 jüaani saadakse lisaks, kui uus töötaja jääb tööle kuuks ajaks.

Eelmisel kuul vabandas Foxconn oma maksesüsteemis tekkinud „tehnilise vea“ pärast Zhengzhou tehases toimunud protestide tõttu seoses COVIDi piirangute ja viivisnõuetega.

Oktoobris levisid internetis videod, kus inimesed põgenesid Foxconni tehasest, kuna seoses lockdown'iga oleksid nad pidanud jääma tehasesse lõksu. Pärast seda on ettevõte hakanud värbama uusi töötajaid, lubades neile preemiat. Üks töötaja on kommenteerinud BBC-le, et lepinguid muudeti nii, et nad „ei saanud lubatud toetust“, lisaks olid nad karantiinis ilma toiduta.

Analüütikud on hoiatanud, et protestid ja koroona on mõjutanud oluliselt tootmist. Apple pole Zhengzhou tehases esinevate probleemide mõju täpsustanud, kuid on hoiatanud, et iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Maxi tarned võivad hilineda.

Hiina riiklik tervishoiukomisjon teatas kolmapäevaks 36 061 uuest koroonajuhtumist. Riigi nulltõvepoliitika ja maailmamajanduse aeglustumine mõjub negatiivselt Hiina majanduskasvule. Maailma suuruselt teise majanduse tehase aktiivsus kahanes novembris oodatust rohkem.